2021-12-01
之前聽朋友講過E到嘅冰凝小企鵝好可愛於是今晚收左工之後就去左食晚飯, 餐廳環境好大, 光線充足, 座位寛闊, 坐得都幾舒服!🌟窩貼金蠔炸起熱辣辣, 金黃香脆, 外脆內軟🌟欖仁順德魚羹入面有少少陳皮絲, 食落感覺有少少似蛇羹, 魚羮好足料, 味道剛好又唔咸!🌟懷舊虎蝦多士大大隻虎蝦係片多士上面好吸睛, 多士咬落去脆卜卜唔油膩 🌟流浮山三寶蒸鮮斑球班球蒸得時間岩岩好, 口感嫩滑, 上面擺左蝦乾, 白飯魚同魷魚, 班球吸收左三寶嘅咸鮮味, 食落鮮上加鮮🌟原只鮑魚花菇伴蝦子柚皮柚皮由於工序繁複, 已經好少地方有做, 估唔到E到有得食, 鮑魚軟腍, 花菇肉厚, 柚皮食落好似海綿咁, 吸收哂蝦子嘅味道同汁, 一啖一滋味!🌟招牌炒飯炒飯炒得幾乾身, 粒粒飽滿有光澤, 口感煙韌, 味道唔錯🌟冰凝小企鵝🧊🐧終於到小妹最期待嘅畫面啦, 可愛嘅小企鵝一出場就比煙霧籠罩住, 打卡一流, 企鵝仔其實係陳皮紅豆包嚟, 咬落去包皮煙煙韌韌, 陳皮味好香, 豆沙食落唔太甜!🌟伯爵茶奶凍奶凍質感Q彈幼滑, 伯爵茶味非常濃郁, 同樣味道剛好唔太甜
🌟窩貼金蠔
炸起熱辣辣, 金黃香脆, 外脆內軟
🌟欖仁順德魚羹
🌟懷舊虎蝦多士
大大隻虎蝦係片多士上面好吸睛, 多士咬落去脆卜卜唔油膩
🌟流浮山三寶蒸鮮斑球
🌟原只鮑魚花菇伴蝦子柚皮
🌟招牌炒飯
炒飯炒得幾乾身, 粒粒飽滿有光澤, 口感煙韌, 味道唔錯
🌟冰凝小企鵝🧊🐧
🌟伯爵茶奶凍
奶凍質感Q彈幼滑, 伯爵茶味非常濃郁, 同樣味道剛好唔太甜