2022-08-22
𝟙𝟟.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚📌 無邊 (和富道)北角和富道92號地舖💸人均消費: $100-200🌿評分: 4.5/5🈶加一服務費無邊一直都係我其中一間最鍾意嘅café☕️喺男朋友入camp前最後晚餐就打算帶佢嚟試吓🥳北角分店嘅裝修係行純白文青風🍃同希雲街分店嘅型格風截然不同🍂亦喺店舖嘅牆壁裝飾亦都令人有種難以言喻嘅心情(去到就眀💛)雖然風格唔同但食物質素如一🌷店員並非香港人但服務態度值得嘉許🙌🏻ꕥ 8oz紐西蘭香煎肉眼牛配沙律薯條($128)$130內可以有齊餐湯飲品沙律同小食真係相當佛心🥹而且每一樣嘢都絕對唔馬虎💗首先沙律嘅菜都幾新鮮🥗薯條好多之外亦都煎得幾香🍟肉眼扒嚟講算係幾淋但都牛肉味都相當重👍🏻本身揀咗medium但岀到嚟就似medium-well多啲😂男友覺得煎到有少少乾(´・_・`)如果肉汁再多啲就完美啦🫧ꕥ 挪威煙三文魚野菌意大利麵($108)唔單止有意粉面頭嘅三文魚玫瑰花🌹仲有好多三文魚碎喺入面🐟而且佢嘅調味好足夠👍🏻鹹味足夠但唔會蓋過三文魚應有嘅味道💗同時材料好豐富之餘意粉係好creamy嘅卡邦尼🧀滿滿嘅野菌令到意粉口感更加豐富🙌🏻推薦❦ꕥ 雙色炸薯條($58)所謂嘅雙色就係
📌 無邊 (和富道)
北角和富道92號地舖
💸人均消費: $100-200
🌿評分: 4.5/5
🈶加一服務費
ꕥ 8oz紐西蘭香煎肉眼牛配沙律薯條($128)
ꕥ 挪威煙三文魚野菌意大利麵($108)
ꕥ 雙色炸薯條($58)
所謂嘅雙色就係一半炸薯條一半炸蕃薯條🍠薯條屬於香軟類嘅但勝在每條都熱辣辣🔥蕃薯條就好有驚喜✨甜得嚟幾有咬口而且甜度適中🌻食完一條會不自覺想追住食🥹醬汁方面就提供咗沙律醬同茄汁🍅估唔到蕃薯條點咩蛋都咁好食👍🏻
ꕥ 是日精選濃湯
濃湯同梳打都係隨牛排餐附送的😚呢度嘅濃湯好特別 並唔係普遍西餐廳會見到嘅紅湯白湯🥫而係別具一格嘅忌廉蔬菜湯🥦估計係西蘭花加薯仔等嘅蔬菜同忌廉打爛攪碎而成嘅濃湯🥔個人唔太喜歡西蘭花都覺得呢個湯好正🥹
ꕥ 凍檸檬梳打
用燈泡形狀嘅杯裝黃色嘅飲品好搶眼💡係正常加咗糖嘅檸檬梳打味🍋味道偏甜同埋有啲少汽🌬
店員好窩心咁提我哋湯凍咗就唔好飲🥺最驚喜係埋單嘅時候店員送咗兩粒朱古力俾我睇🍫收到驚喜總係覺得特別開心🥳朱古力亦都好特別✨係朱古力包住米通😲都ok好食的~ 誠意推介大家去支持吓💛