2022-02-18 149 views
唔知道大家有冇茹素🌱既習慣🙂?今年我都訂左個新目標比自己。每個月抽幾日食素,試下食少D肉。嚟緊都想介紹D純素餐廳。今日就先分享下呢間甜品店。依家舖頭出左好多新口味。不過最經典當然係火龍果味雪糕🍦。味道食落好天然先有點甜味再帶一點火龍味獨有既酸味,同真既火龍果無分別😊!因為無用牛奶🥛同蛋,所以質感有點似雪葩!個雪糕筒係竹碳味,食落好脆口!夠哂吸引😋!原來Dama 仲推出左純素雪糕杯,仲可以拎埋返屋企😊。6️⃣款口味有齊火龍果、竹炭椰子可可、京都抹茶、楊枝甘露、燕麥奶&貓山王榴槤味😯,味道食落都唔錯👏🏻,京都抹茶🍵味都好濃,絕不馬虎。喺享受甜品既同時,都可以為環保出一分力~

紅肉火龍果味軟雪糕
純素雪糕杯