2020-11-23 2532 views
之前食過呢間酒樓尖沙咀分店晚市 覺得環境裝修好好 坐得好舒服 店員有禮招呼很好👍🏻 今次就去左觀塘分店食午市 中午時段入座率有成8 9成🤩 果然受歡迎😆我地分別試左點心 燒味 小菜 老火湯 炒飯 甜品 全部都無令我失望 好有水準👍🏻1. 點心拼盤 有4款點心 分別係蝦餃 燒賣 粉果同糙米糕🤤 蝦餃係我地最愛 皮夠薄 餡料既蝦又大隻又爽口😚 糙米糕都比較少食 甜甜地 口感比蛋糕彈牙 好特別幾好食😋2. 脆皮燒腩仔 午市都好鐘意揀既燒味 絕對試得出一間酒樓既水準🤩 呢碟燒腩仔皮超脆 挑選既腩肉唔會好肥 又唔會過鹹👍🏻3. 老火湯 非常大壺足料 紅青蘿蔔煲豬肉 可以裝到6-8碗😍 火候十足 岩哂呢個天氣飲🤩4. 杭州香醋一口骨 排骨炸得酥脆 甜甜酸醋 非常開胃推薦大家一試👅5. 福建炒飯 驚喜之作 炒飯炒得粒粒分別 調味得宜 加上用料上乘 食到既乾瑤柱 蝦 冬菇等 味道一流😍6. 甜品 最後以一碗香甜起哂沙既紅豆沙作為呢餐午餐既終結 好滿足🌟

點心拼盤

脆皮燒腩仔