2018-03-20
呢間麵包鋪係我趕時間搭港鐵番學必經的路上, 所以我好順理成章就入去買D麵包頂下肚, 始終成日食學校canteen 太頹。麵包鋪就開係旺角亞皆老街神召會對面, 火車橋下低, 要搵都幾易搵。講番D麵包, 今次買左3款, 第一款係芝士薯蓉露荀法國包($14), 可能我買果陣都已經夜晚六點幾, 過左新鮮出爐果一刻, 食落去果陣當然唔夠香, 但D 薯蓉係幾好食既, 以性價比黎講, 係幾高既, 雖然份量唔多, 總好過去超級三文治買個4、50蚊的焗薯啊,唯一美中不足的是好似睇唔到有露荀係入面 (可能融左入薯蓉到我食唔出)另外又買左D QQ 球($14@100g)呢到D QQ 球同另外D Q版麵包系列(e.g 牛角酥, 冬甩, 芝士腸包, 蛋糕仔)都係以gram 黎計的,食幾多攞幾多,今日買左兩款QQ 球, 分別係芝士味同榴槤味, 一口一粒, 其實都幾唔錯吃,不過我比較喜歡佐敦另一間小店(多美X)的QQ 球, 因為佢更Q~~
但D 薯蓉係幾好食既,
以性價比黎講, 係幾高既, 雖然份量唔多,
總好過去超級三文治買個4、50蚊的焗薯啊,
另外又買左D QQ 球($14@100g)
食幾多攞幾多,