2019-07-30 52 views
今日同朋友嚟到荃灣頂層嘅呢一間相馬,朋友話呢間野平靚正,一於嚟試吓啦。日式放題,我哋選擇咗第二級嘅牛肉,價錢唔算特別平,但係價錢都差唔多係呢啲價。至於湯底方面,佢嘅選擇都比較多,但係我哋始終係選擇咗日式嘅甜豉油,同埋蕃茄湯底。佢哋嘅牛肉,雞肉,豬肉,都係任食嘅,但係我就最欣賞係佢嘅牛肉,真係超超超超超級好食呀,切得唔算好簿身,但係牛味超重,一啲都唔鞋口,一上枱鮮紅色,肥瘦均勻,入口柔軟又滑,以放題嘅質素,呢啲牛肉真係算高質啦。雞肉方面,大大件,而且好滑身,又唔會有骨,果然真係啖啖肉啊。豚肉,唔會好薄,又唔會太肥,入口爽滑,質素果然唔錯。至於菜類,選擇唔算好多,但係質素就一啲都唔差。菜果方面竟然有我最鍾意食嘅羽衣甘藍,真係唔係間間放題都可以搵到,人哋話羽衣甘藍最適合女人食嫁。當我地以為就快食完嘅時候,發現竟然仲可以有炸物,同埋有燒物食,我哋選擇咗炸蝦,蝦唔算好大隻,但係勝在新鮮炸起,又唔會好厚粉,脆卜卜,都不失為一個選擇炸物方面我選擇咗金菇肥牛卷,牛肉嘅質素依然係咁靚,燒到好香,金菇吸收左牛肉嘅精華,分外美味。

豚肉,唔會好薄,又唔會太肥,入口爽滑,質素果然唔錯。