2021-12-21 75 views
早兩日同朋友傾開打邊爐,聽講尖沙咀新開左間火鍋店,依家天氣凍凍地就梗係去試吓啦。一入去發現店舖都幾大樓高兩層,聽講有一層都係包廂,而且平日去都好多人去食,真係有啲估唔到!我今次揀咗清潤海底椰雞腳鍋,一上台超級香,奶白色嘅湯底配上份量都唔少嘅雞腳,大火煲滾左之後真係忍唔住飲返兩啖試吓。一入口就有濃濃嘅椰子味,啱晒而家乾燥嘅天氣飲。佢嘅雞腳都唔少,而且粟米超級甜,強烈推薦大家試吓!另外我哋都叫咗少少火鍋配料,包括新鮮手切本地肥牛,伊比利亞黑毛豬,蟶子王,手工制墨魚滑同埋芫荽帶子餃。總括來講所有嘅食材我覺得都好高質,我自己最鍾意係佢嘅伊比利亞黑毛豬。平時鍾意食牛嘅我都估唔到呢碟黑毛豬竟然有驚喜,豬肉食入口嘅感覺竟然同平時食緊牛肉有啲相似,入口好滑嫩但係完全唔會有騷味。手切牛肉都不錯吃,牛肉吸收到湯底嘅鮮味,而且牛味都好重簡直一流!蟶子皇咁啱嗰日做緊特價,所以真係唔好執輸叫返一份,蟶子肉喺火鍋上面淥一陣就食得,入口好爽之餘仲會食到海鮮嘅甜味,係另外一個高質素之選。手工制墨魚話比平時坊間常見嘅更加彈牙,芫荽帶子餃入邊嘅芫荽味都好出,絕對係荽友們嘅最愛,加入左鮮味嘅帶子絕對係相得益彰。我覺得呢間餐

我覺得呢間餐廳質素都唔錯,聽店員講佢哋之後更加會推出其他新嘅火鍋湯底同埋豬骨煲,大家如果去開尖沙咀嘅就唔好錯過啦!