2017-12-15 292 views
銅鑼灣既忠記真係超抵食,無加一之餘仲有例湯同埋湯丸糖水送,侍應服務態度良好,舉手就好快有人過黎幫忙,而且有笑容有禮貌,不時主動過黎添茶,值得一讚!飲品又大杯,湯水好飲,糖水好重薑味,每人有2粒湯丸,好開心🤗土魷煎肉餅初初睇餐牌既時候以為d肉餅會好大件,但係上檯既時候真係好驚喜,因為佢賣相好精緻,比餐牌既相吸引好多,而且味道超出預期,肉唔會鬆散而且幾有口感,非常唔錯冬菇時蔬扒豆腐呢道菜我最鍾意係佢個冬菇,冬菇大大隻,分幾啖先食得哂,咬落多汁而且彈牙,好滿足xo西蘭花炒斑片鮮綠既西蘭花充滿咗xo醬既香味,聞落去已經流哂口水,但係重點係個斑片,斑片外面微脆,裡面超級嫩滑!呢道菜會係我既首選!椒鹽黃金豆腐黃金豆腐名不虛傳,賣相一流,表面炸到金黃色,裡面依然係保持好似豆腐花咁滑,呢個黎到一定要試竹笙羅漢上素原本以為素菜一定好清淡,冇乜味道,但係估唔到又幾好食,竹笙菇片都幾爽口,仲有我最愛既白菜仔~口水雞口水雞有雞味,同埋雞皮少少厚,佢肉質都好嫩滑,份量好大,6人食都已經好飽!香芋排骨煲鍾意食芋頭既一定唔可以錯過,d芋汁攞黎撈飯一流西蘭花炒牛柳粒呢個既賣相同餐牌比有d失色,但係亦因為咁形成一個強烈

土魷煎肉餅

冬菇時蔬扒豆腐

xo西蘭花炒斑片

椒鹽黃金豆腐

竹笙羅漢上素

口水雞

香芋排骨煲
鍾意食芋頭既一定唔可以錯過,d芋汁攞黎撈飯一流

西蘭花炒牛柳粒
呢個既賣相同餐牌比有d失色,但係亦因為咁形成一個強烈反差,將原本冇咩期望既牛柳放入口反而有驚喜,牛肉好香,肉質好num,淨係食佢都餸咗一碗飯

和風芥菜汁帶子冷麵
食飽飽最後都忍唔住嗌咗呢個一直都好想試既帶子冷麵。本身唔太鍾意食芥末,冇睇清楚就嗌咗,但係都無礙我對呢道菜既喜愛,因為芥菜汁味唔係好重,而且個帶子係非常大粒,非常鮮甜,食完又想再食