放題自助餐 極多款式任食任飲😚]近年素食自助餐越開越多,小編自問都食唔少素食自助餐,但今次依間絕對超水準,無論食物質素、款式數量、環境衛生都位居第一🤟🏻1️⃣ 前菜/甜品區🥗🥙🍩🍪🍭🍬有非常豐富嘅沙律吧🥗,唔同飲品包括烏龍茶、蘋果汁等等👻最特別係純素雪糕,雲呢拿味同豆腐味,個內感覺純素雪糕嘅口感同一般雪糕好唔同,比較似蛋糕,但都好食嘅👍🏻👍🏻而小編最中意嘅絕對係糕點🍮🥧🍰🧁,有桂花糕同椰汁糕,桂花糕清香可口,入口都算偏甜,整體黎講都不過不失😋另外仲有湯水,包括楊枝甘露(勁好食)同紫米露(較失色)🫕2️⃣ 主菜區🥘🍲炒飯同豉油王炒麵都唔差🤟🏻不過炒飯可能再乾爽啲🤔另外款式都唔少,包括羅漢齋、欖菜四季豆、煎芙蓉蛋、滷水豆腐、咖哩薯仔、芽菜炒豆卜等等~仲有碗仔翅同薑醋蛋🍳食物質素正正常常,但就以量取勝👏🏻3️⃣ 炸物/小食區👻私心覺得炸物係最高cp值🤣勁多款式,包括炸豆腐(超級好食)、腐皮卷、鯛魚燒、炸魚蛋、炸餃子皮、咖喱角、天婦羅😍中意食炸嘢嘅真係會興奮過屯馬開通😚另外仲有素叉燒(好好食)同素壽司卷/刺身🍣不錯不錯‼️又有雪糕又有糕點又有糖水又有壽司炸物😍中式西式日本都齊全🤟🏻真心值得再去😋不過唯一挑剔
[高質素食放題自助餐 極多款式任食任飲😚]

1️⃣ 前菜/甜品區🥗🥙🍩🍪🍭🍬

另外仲有湯水,包括楊枝甘露(勁好食)同紫米露(較失色)🫕

2️⃣ 主菜區🥘🍲

3️⃣ 炸物/小食區👻

又有雪糕又有糕點又有糖水又有壽司炸物😍中式西式日本都齊全🤟🏻真心值得再去😋不過唯一挑剔嘅係果度啲侍應係嬸嬸黎,語氣有啲不善咁呼喝其他客人,不過都唔影響佢嘅高質‼️‼️

📌日常素食 (黃大仙)
黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館2樓N201-N202及N226A號舖

🍽美味指數:🌕🌕🌕🌕🌗
📍環境指數:🌕🌕🌕🌕🌘
😻服務態度:🌕🌕🌕🌗🌑
📷打卡指數:🌕🌕🌕🌗🌑

#foodie # food #hkfoodie #hk美食
  • 豆腐雪糕