2023-09-24 591 views
這間高質素台式火鍋店不但擺盤精緻 味道也十分出色🥰 感受到古色古香的台灣風味 落地大玻璃可欣賞到維港夜景🌃 令大家食得賞心悅目😋 先講佢哋嘅湯底 我們試了豚骨鍋「東方美人」😍 很足料 每啖都能夠品嘗到濃郁的豚骨味🦴 湯底加入了紅棗•蓮子•百合等滋補食材🤪 可無限添加豆腐和鴨血🧈 性價比極高.ᐟ‪‪.ᐟ食物的選擇也很多👍🏻 多款特色食材 鳳梨蘇|糖葫蘆|滷香四寶|枝仔冰|手工米血等創意料理一🥳 肉類方面 我們試了蒙古羊肉片✧伊比利亞黑毛豬✧美國牛小排🐮 肉質嫩滑 而且鮮味十足🙈 在湯底中剝熟 每啖都很滋味😬 牛小排粉嫩油香 肥瘦均勻☺️ 再來桂花蚌☓豬血糕☓娃娃菜☓油條☓鮮蝦壽司滑🍣 桂花蚌爽滑彈牙 豬血糕很煙韌 好像去了台灣一樣😆 鮮蝦壽司滑 以為係當壽司咁食 估唔到是放入鍋中煮熟🤪 全人手製作 口感很特別💕吃膩了 可飲啤酒/玫瑰水果茶🍹滿滿的水果 還有玫瑰花瓣 飲落清新不太甜😚 愛了 很推介大家來試這間古色古香的火鍋店🍲