大埔食壽司無論外賣堂食我首選千之味😋次次同朋友gathering成日都會叫千之味,除左因為壽司係相對健康既party food亦都因為呢間壽司性價比真心高,食過幾次水準都好穩定👍🏻落單又方便,送貨又快,朋友介紹俾我之就係咁encore😆今日放工又掛住千之味啲壽司,特登搭巴士🚌黎買外賣番去同屋企人食去到都差唔多八點,入面仲係滿座😳我落左order等左一陣,唔算耐就可以拎👍🏻😆蟹籽沙律🥗沙律醬超級多巴蟹籽😆😆😆份量多到唔洗就住就住食,啖啖都有蟹籽,蟹籽卜卜脆,有啲鮮味👍🏻配埋蟹柳、青瓜絲非常經典好食😍我鐘意呢到既沙律醬分開上,唔洗驚浸淋左啲青瓜青瓜本身都好爽脆,唔係出晒水軟淋淋個種,所以食落好refreshing口感亦好好😋🐟火炙左口魚邊壽司開始凍左口魚係旺季,呢個季節既左口魚特別肥美果然食落滿口魚香,入口即溶😍左口魚既份量都唔細件!而且燒過既左口魚有淡淡炙燒香味,點少少醬油提鮮,超好食😋😋😋😋🍣三文魚腩壽司油脂分布平均,入口口感既鮮又嫩三文魚獨有既魚脂味突出,鮮同埋香油充斥口腔三文魚腩同樣份量夠,食落好滿足🥰🦐特大赤蝦壽司赤蝦真心好大隻😍😍😍隔住張相都見到好新鮮色澤好吸引,唔會啞晒色😋😋
大埔食壽司無論外賣堂食我首選千之味😋
亦都因為呢間壽司性價比真心高,食過幾次水準都好穩定👍🏻
落單又方便,送貨又快,朋友介紹俾我之就係咁encore😆

蟹籽沙律🥗沙律醬
我鐘意呢到既沙律醬分開上,唔洗驚浸淋左啲青瓜

🐟火炙左口魚邊壽司
開始凍左口魚係旺季,呢個季節既左口魚特別肥美
果然食落滿口魚香,入口即溶😍
🍣三文魚腩壽司
油脂分布平均,入口口感既鮮又嫩
三文魚獨有既魚脂味突出,鮮同埋香油充斥口腔
三文魚腩同樣份量夠,食落好滿足🥰
🦐特大赤蝦壽司
赤蝦真心好大隻😍😍😍隔住張相都見到好新鮮
色澤好吸引,唔會啞晒色😋😋😋
食落果然非常新鮮,赤蝦本身都幾濃鮮蝦味,口感糯稠,帶淡淡甜味,非常有驚喜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

芝麻雞翼🍗
本身都驚外賣會淋左,但屋企人好想食所以照叫
但無失望到,入口都仲係脆口,但唔會油膩
炸完既色澤金黃,咬落去幾香口,微微辣令整體味道更豐富🥰
肉質夠嫩而且都幾多肉汁,好食👍🏻

蒜香三文魚帶子炒飯🧄
一打開個盒已經聞到好香牛油蒜蒸味😍😍😍
而且係壓滿晒成個飯盒,好有份量!
炒飯粒粒分明,而且粒粒都有醬汁包住,入口係好香既蒜油香
三文魚唔係一絲絲而係一舊舊仲要份量都好多😆
帶子同樣係好大方一整粒拎落去一齊炒仲要好多粒😍

帶子同三文魚鮮味同炒飯溶合埋一齊
食落既有海鮮既鮮味又有蒜蓉既香口,加上蟹籽卜卜脆增添口感😋😋😋

食到超飽都唔洗$300
服務同質素都好好,會繼續推介俾朋友👍🏻😋