2017-11-28 589 views
今日同女朋友去左灣仔食飯,一間主打西班牙菜的餐廳,環境相當有風味,餐廳分上下兩層,岩哂一大班朋友去食飯。龍蝦清湯。賣相相當有特色的餐湯,餐湯配上魚籽醬多士,賣相華麗,比人一種享受高品質的感覺。30/60個月風乾火腿,蕃茄多士。西班牙最出名就是風乾火腿,火腿咸香分上兩種品級。火腿油香甘甜,最後有咸香味道,油脂唔會好高唔會好膩口。之後再食蕃茄多士相當清新。紅蝦卷。非常有特色的紅蝦卷,慢慢卷起薄薄的紅蝦,夾上沙律菜,入口鮮甜清香,非常開胃。鮮帶子油醋。帶子鮮甜厚肉,配上油醋的清香,入口更能帶出鮮味。芝士拼盤。各款不同味道的芝士非常滿足,岩哂女朋友。佢超鐘意食芝士炸茄子。茄子入口多汁完全唔會炸到好乾,配他他醬非常滋味。慢煮八爪魚最岩我口味。八爪魚入口嫩滑爽口,清清地味道最後有陣陣鮮甜,配上薯粒。乳豬配燈醬。醬汁超特色,乳豬配橙醬,用上橙調上醬汁,酸酸甜甜減低乳豬的肉膩感。乳豬香脆香口,入口肉嫩多汁,超讚紅蝦西班牙飯。飯粒有咬口吸哂醬汁入口味濃,蝦肉爽嫩煎得香口鮮甜,調味剛好唔會太咸,旁邊伴上不同海鮮。最後有布丁。粒粒好似西米的充滿咬口,布丁滑溜甜度不高。我地一邊食飯一邊飲酒。
龍蝦清湯。
30/60個月風乾火腿,蕃茄多士。
紅蝦卷。
鮮帶子油醋。
帶子鮮甜厚肉,配上油醋的清香,入口更能帶出鮮味。
芝士拼盤。
各款不同味道的芝士非常滿足,岩哂女朋友。佢超鐘意食芝士

炸茄子。
茄子入口多汁完全唔會炸到好乾,配他他醬非常滋味。
乳豬配燈醬。

紅蝦西班牙飯。
最後有布丁。
粒粒好似西米的充滿咬口,布丁滑溜甜度不高。
我地一邊食飯一邊飲酒。