2020-09-01
終於都可以出街食下飯了 之前去過觀塘分店試過唔錯 今日出開紅磡就決定再食多次啦 原來佢係o係sav酒店內 即刻感覺高級左😂我估因為疫情嘅關係所以客量唔算好多 但環境其實幾舒服😌有窗口位 高椅位 沙發位 重有吧枱位 任君選擇🤣而我地就點左2杯飲品 2個主菜 同甜品 焗牛骨髓意大利飯 $128這個飯真係誠意推介 第一次食咁正既意大利飯 不過講明先 係超邪惡的 因為充滿牛骨髓既油份 !店員教係要整牛骨髓d肉同汁再配落去啖飯到 嘩個種入口即溶嘅感覺真係好正 如果就係食個飯就有淡淡既洋蔥味 配落去牛個到真係帶左個層次出黎 愛食牛又唔怕油膩既人一定要試!經典自家製牛肉漢堡 $148好細心 冇叫都自動幫我地一開二 方便食 比我想像中大份 厚厚既安格斯牛 配芝士 蕃茄 再加埋個千島醬 都唔會唔好食吧 但重點想讚下個包 牛油好香 同埋面頭係烤到少少脆既 真係唔錯👍🏻Blueberry squash $68有藍莓 橙 同檸檬 重點加埋7喜 所以好解渴之餘味道唔會假 Chocolate factory $68打卡之選 一上桌就好吸晴 成杯滿到瀉既朱古力🍫再圍滿朱古力醬 朱古力迷必點意大利咖啡芝士餅 $7
而我地就點左2杯飲品 2個主菜 同 甜品
有藍莓 橙 同檸檬 重點加埋7喜 所以好解渴之餘味道唔會假
這個Cake有小小失望 因為tiramisu 個味唔同我平時食開個種 比較偏甜
這個開頭冇諗住點 反而好有驚喜豆腐味好濃而不甜 再加埋個黑芝麻醬真係幾有層次 下次都要留肚食這個😋😋
希望快點抗疫成功 咁就可以多返出街食飯啦🙏🏻