2018-10-04
放工約咗舊同事入屯門食飯,今次呢間都算隱世小店,位置唔係喺屯門市中心嗰邊,而要喺屯門西鐵站再轉接駁巴士再入去...不過都係幾個站就到...我地一早book咗枱,所以一去到就有位,眼見有唔少人都碰門釘,因為店舖嘅位唔多,所以預約會比較好啲!我地兩個女仔食量唔多,只係點咗一份豬,一份牛,再加個沙律,佢啲名改得好特別㗎!叫小豬仔好慢好慢咁打排球同紐西蘭媽媽慢慢煮肉眼!幾有心思!喺等上菜同時,發現原來有個self service位,唔錯!冇幾耐個沙律同主菜都嚟咗,三碟份量都好多,個牛扒好淋身,我叫咗七成熟,唔會太熟而好un....最值得欣賞嘅就係佢喺牛扒上有個香草牛油,可以慢慢溶落個塊牛扒度,另外個豬仔骨應該慢煮關係,好淋身,好易切,而且係咁大塊都好入味,值得一讚!而且有大量sweet potato chips 伴碟,食到好飽!總括嚟講,呢間店舖雖然唔係市中心,但相對價錢較便宜,而且睇得出用心製作,所以,有機會會再嚟食多次!