2020-10-01
食開素嘅朋友介紹位於銅鑼灣嘅👉🏻素.喜.館👈🏻 話好好食➰ 我今晚就去試下先👅..🗣入到餐廳好有家居feel ,因為提早訂位嘅關係就被安排坐窗邊座位。晚餐只有一款套餐(HK$275@每人) 仲要免收加一服務費😊 介紹返...套餐有4款前菜,4款主菜 ,再加上甜品同一壺茶☕️..坐低就俾咗一壺”大麥甘草茶” 我哋,仲好貼心咁話焗2分鐘先飲,茶香甘甜清香,幾好架‼️ 之後就上左前菜, “柚子醋漬蓮藕” 食落甜甜酸酸,又清爽,好好食😋 ..其他3款前菜: “日式煮糖地瓜” 番薯香甜粉腍皮薄加上少少糖,正架👅”辣汁涼拌秋葵”脆嫩多汁,雖然有辣汁但唔會過份辣,唔錯👀 ”胡蘿蔔小丸子” 總有挑食嘅人因胡蘿蔔嘅氣味重而唔食佢,但餐廳就將胡蘿蔔做成可口多汁嘅肉丸子,本身嘅味道完全無晒,唔講都唔知入面有胡蘿蔔呢🥕..“蕃茄豆苗沙律” 上台擺盤好精緻,完整一個蕃茄上台,仲要批埋皮同幫客人扎切開幾件(幾貼心嘅服務❣️)方便大家食用😋 ..“炸藜麥豆腐蛋卷拌番紅花醬” 蛋卷外皮清脆,入面係軟綿嘅豆腐混入藜麥,配上番紅花醬,好惹味㗎🙆🏻♀️..“粟米牛蒡湯” 好有屋企嘅味道,鮮甜清香,而且牛蒡有排毒功效,可促進新陳
“粟米牛蒡湯” 好有屋企嘅味道,鮮甜清香,而且牛蒡有排毒功效,可促進新陳代謝及去水腫,女士們最鐘意嘅減肥恩物💯.
“台式滷香茹飯” 濃郁醬汁加上熱辣辣嘅白飯,肥而不膩,咸甜適中,唔覺唔覺就食完一碗飯喇,完全係意猶未盡呀🙈.
“金羅漢果桂花雪梨凍” 半透明嘅果凍,見到入面好多料,有金羅漢果、杞子、雪梨... 味道好清爽,甜而不膩 ,好食嘅💫.