2021-12-14
之前曾經食過深水埗分店,已經覺得好好食,但係超級多人排隊🥲今日過咗嚟荃灣決定再食一次,好好彩lunch hour都唔使排隊👏🏻🐷日式咖喱吉列豬扒意大利飯($108)呢個飯都好多材料又大份,包括有新豬扒🐷,蘆筍🥦,雞髀菇🍄,車厘茄🍅,蘋果🍎咖喱汁包住每一粒飯成個飯都好香咖喱味勁好食,加埋各種配料就更加惹味,豬扒煎到係啱啱好,而且食落口其實唔會覺得佢唔係肉,其實如果唔話俾我聽佢係素我完全覺得佢係一個真嘅豬扒😂🐮不可能漢堡($128)素牛肉芝士漢堡包🍔配番薯薯條🍟仲漢堡包又係超級大份,食完勁飽😂反而我覺得呢個食落嘅味道唔似牛肉,可能佢冇咁多醬汁嘅陪襯之下就冇蓋過嗰陣味。番薯🍠薯條炸得好香脆,食落有少少甜味幾好食。推薦?🟡🟡🟡⚪️⚪️cafe裏面佈置都好文清好啱影相📸️而食物嘅味道質素都係可以嘅🤤,但係我就唔會短期內在encore去食了。始終我都係鍾意食真正嘅肉多啲🥩
🐷日式咖喱吉列豬扒意大利飯($108)
🐮不可能漢堡($128)