2022-02-22
《蒸廬》荃灣自從蒸廬開左喺荃灣之後,我一直好想去,但每次門口都勁多人等緊🥲早前某一個星期六,目標唔係佢既時候但意外地無咩人,立即9秒9衝入去😂😂😂因為二人限聚令既關係,我地可以有卡位可以坐👫舖頭用QR Code 落單,望住個mon 樣樣都想食,聽聞佢地既蒸飯係特別出色,所以用佢做膽叫多幾籠點心😚咁一定夠食<南瓜鳳爪排骨荷葉蒸飯>$50真心好好食💛粒粒飯不會太軟,排骨不會太肥,小小南瓜粒加3隻鳳爪,食到落底都唔會好油,超愛💖下次可以試下其他蒸飯系列<晶瑩蝦餃皇>$34真係蝦餃皇🦐粒粒都好大,入面有好多蝦肉,豬肉比例少🤤蝦肉夠爽身,口感好好<韭菜黃金魚餅>$30超厚身既魚肉🤭炸得好脆,高於期望一碟三大件,送餐時已經幫忙一開二左可以的話我自己應該都可以K.O到一碟😅⚜<抹茶流心义燒包>$26⚜估唔到原來都幾夾,首先要講佢個餡料。。係超正🤤义燒不肥而有勁多,醬汁是靈魂,佢個醬好好食而且真係流心,唔會漿住😚個包真係食到陣陣抹茶香味,不能不點系列🎊<鮑菇蟲草棉花雞>$30這個相對中規中矩😄但份量比較多,但我自己本身唔太喜歡食棉花雞,所以。。自己去試下🤭※茶費:$4 /人※加水速度快過搭港鐵※召喚侍
<南瓜鳳爪排骨荷葉蒸飯>$50
<晶瑩蝦餃皇>$34
<韭菜黃金魚餅>$30
超厚身既魚肉🤭炸得好脆,高於期望
一碟三大件,送餐時已經幫忙一開二左
可以的話我自己應該都可以K.O到一碟😅
⚜<抹茶流心义燒包>$26⚜
<鮑菇蟲草棉花雞>$30
※茶費:$4 /人
※加水速度快過搭港鐵
※召喚侍應速度又快過港鐵
※以後多人我都要排,最緊要好食