2018-04-30
因為佢嘅甜品而黎!餐廳裝修唔係特別靚,但一定要book台,因為餐廳唔大,full house! 叫左2個頭盆,冇諗過咁嘅價錢會有咁嘅質素!prawn cocktail 嘅蝦好大隻,鮮甜,厚肉,彈牙!底下嘅沙律冇乜特別。Salmon n tuna tartare. 魚生算多!但我鍾意佢嘅salad dressing more than those sashimi. 佢嘅dressing 似越南/泰國style. 酸酸甜甜好開胃!好醒胃!配埋魚生,又淋又夾又開胃!我鍾意好好食!我比9分嘅24個月脆皮乳豬!皮薄,好脆!皮下豬油香好好味!脂肪唔算多,但夠曬香!肉柔嫩,咸味一流!叫左2個smoothie, 同一杯手工啤。我老公係手工啤fans, 重花味,唔太勁麥味,aftertaste 有honey 味。唔太特別嘅手工啤。反而我鍾意佢個strawberry smoothie. 甜味岩岩好,好幼滑!冇藥水味!柚子蘋果smoothie, 冇蘋果味,太甜。但好fresh. 另外仲叫左個青口辣肉腸意粉,意粉炒得好好,辣肉腸都幾辣下,但同青口唔覺得有關係咁。辣肉腸同青口都好食,但唔覺得夾。我係因為佢嘅輕氣
Salmon n tuna tartare. 魚生算多!但我鍾意佢嘅salad dressing more than those sashimi. 佢嘅dressing 似越南/泰國style. 酸酸甜甜好開胃!好醒胃!配埋魚生,又淋又夾又開胃!我鍾意 好好食!我比9分嘅24個月脆皮乳豬!皮薄,好脆!皮下豬油香好好味!脂肪唔算多,但夠曬香!肉柔嫩,咸味一流! 叫左2個smoothie, 同一杯手工啤。我老公係手工啤fans, 重花味,唔太勁麥味,aftertaste 有honey 味。唔太特別嘅手工啤。
我係因為佢嘅輕氣球而黎嫁,好得意!但好好可惜我個位好大風,個氣球好快吹左落我隻手到!影唔到好嘅相!氣球貼左落手唔係好食到!但有成功有一秒做左minion hahahahaha!
Earl grey panna cotta. 即布丁咁啦!好好好幼滑!茶味好香!冇太甜!好味!