2020-12-26
.疫情下聖誕節冇得夜晚堂食,唯有中午去食餐聖誕大餐,見到呢一間西班牙餐廳好多好評,就同老公去試一下,有驚喜,好好食!.1.西班牙小青椒(Padron Peppers) HKD682.西班牙薯仔蛋餅 (Tortilla De Patata) HKD783.西班牙海鮮炒飯 (Seafood Paella) HKD1884.西班牙油條配朱古力醬 (Churros with chocolate dip) HKD585.Rebujito (Fino Sherry, Mint, Lemonade) HKD70.味道 ★ ★ ★ ★ ★小青椒乾煎後上面灑上海鹽,咸咸的油油的好好食,而且煎得好香。薯仔蛋餅係最多人推介的,的確冇失望!而且佢幾大份,外脆內軟,入面薯茸gravy source 流心的,加上面層酸忌廉同香草,一啖食落口幾種口感,高質!西班牙海鮮炒飯又係另一道高質菜,一上菜已經香味撲鼻,用hotpot 上,熱辣辣保持溫度。d飯炒得岩岩好,唔會好淋或者好硬,海鮮都有好多,呢個炒飯係二人份量,但都有四隻虎蝦、另有青口、魷魚、蜆,好豐富。甜品有炸油條,呢個正到不得了!卜卜脆!油條上灑上玉桂粉,沾上朱
味道 ★ ★ ★ ★ ★
甜品有炸油條,呢個正到不得了!卜卜脆!油條上灑上玉桂粉,沾上朱古力醬,醬唔係好甜,所以冇愈食愈膩既感覺,反而食唔停,正!
Rebujito幾好飲,好似mojito,比起mojito佢更香,飲落去冇咩酒味,因為酒味係之後衝返上黎,幾特別喎!好易入口既something Spanish!
服務 ★ ★ ★ ★ ☆
因為疫情關係,聖誕都冇得夜晚堂食,我又怕中午好多人訂位,咁就打電話去問有冇得walk-in食,店員回覆好有禮貌,話有位,只係等食物要三、四個字者!我就即刻出發去食啦!
環境★ ★ ★ ★ ☆
環境舒服,乾淨,防疫措施都做足👍🏼每張枱都有消毒酒精啫喱。有室外座位,岩哂鍾意室內食嘢chilling嘅朋友。我地揀室內望酒吧枱,另一番風味!佢全部都係高枱,好chill~
價錢 ★ ★ ★ ★ ☆
高質性價比好高既西班牙菜!