2022-07-12
約咗朋友拎嘢, 之後就順便喺太和食晚飯, 一連有幾間餐廳, 不過我比 ❥⧽𝐏𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢𝐬 ❥⧽ 舒服嘅感覺吸引住, 所以就入去食飯lu。餐廳以白色同木色為主, 牆上甚至地下邊位都有好多綠色植物, 感覺好舒服。𓊈香烤美國Prime 封門柳配班尼迪汁𓊉封門柳切開咗一片片, 大概有5-6 片, 肉質結實但軟腍, 同班尼迪汁都幾夾, 翠玉瓜燒得好香, 薯蓉有少少薯仔粒令到個口感豐富d 。𓊈藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉𓊉貓耳朵粉好creamy, 味道香濃但唔會搶走咗d 蟹肉味, 配埋蕃茄仔一齊食, 味道好fresh。𓊈檸檬蜂蜜糖漬蕃茄𓊉糖漬蕃茄嘅味道好特別, 蕃茄充滿檸檬蜂蜜味, 沖淡咗少少蕃茄本身嘅酸味, 而口感有少少似提子咁爽口。𓊈黑白森林𓊉個賣相好靚呀, 呢度用雞蛋仔嚟做個 base, 我覺得比起窩夫/ 蛋糕更好食, 無咁甜膩, 外脆內軟嘅雞蛋仔配埋朱古力碎雪糕一齊食, 真係好夾好好食! 𓊈南瓜忌廉湯𓊉南瓜湯比較厚身, 充滿南瓜蓉, 唔重忌廉味。𓊈岡山白桃綠妍 ✧ Polaris 水果茶𓊉白桃綠茶幾香濃解渴, 水果茶幾重橙味同百香果味, 酸酸甜甜好醒胃。✧✧ 整體嘅食物同飲品都好好, 環境舒服,
𓊈香烤美國Prime 封門柳配班尼迪汁𓊉
𓊈藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉𓊉
𓊈檸檬蜂蜜糖漬蕃茄𓊉
𓊈黑白森林𓊉
𓊈南瓜忌廉湯𓊉
南瓜湯比較厚身, 充滿南瓜蓉, 唔重忌廉味。
𓊈岡山白桃綠妍 ✧ Polaris 水果茶𓊉
✧✧ 整體嘅食物同飲品都好好, 環境舒服, 職員亦好友善, 值得去呀!