2023-01-01
平時同屋企人都好鍾意食四寶嘅早餐,炒蛋好滑好高質,廚房功力唔錯👍🏻 水吧都唔錯,檸茶一流今日媽咪唔想煮飯,於是就落咗去試吓佢嘅晚餐,叫咗四個養生燉湯晚餐,再炒多咗個菜。👉🏻養生燉湯呢個係全晚嘅重點!超好飲,係用排骨去煲,啲肉都食得。餐廳仲用咗桃膠,超級滋潤,做到好濃稠嘅口感!飲完覺得好補,同埋好夠熱!👉🏻晚二:麻辣四季豆炒豚肉惹味鑊氣之選,肉仲多過菜🤣 1:1,啖啖肉,而且質素唔錯,冇乜豬嘅騷味!辣道啱啱好~👉🏻晚三:星洲醬金薯豬扒呢個好有驚喜!因為睇個名唔係好知係咩醬,又唔知咩係金薯🤣個醬係酸酸地,金薯原來即係番薯,兩樣嘢加埋酸酸甜甜,勁開胃!雖然豬扒都好好食但係個番薯真係變咗重點🤤👉🏻晚四:脆瓜炒斑球翠玉瓜炒魚~簡單菜式,菜同埋魚都好新鮮👍🏻👉🏻晚六:豉椒炒蜆啲蜆好新鮮,份量唔少,亦都唔會太鹹👍🏻👉🏻薄荷菜心苗炒黑豚肉啲菜好嫩口,豬肉都炒得啱啱好!但唔太食到薄荷味🤣整體都幾好食,同埋我勁鍾意呢間餐廳嘅顏色🤣 唔似普通茶餐廳咁頹!
👉🏻晚二:麻辣四季豆炒豚肉
👉🏻晚三:星洲醬金薯豬扒
👉🏻晚四:脆瓜炒斑球
翠玉瓜炒魚~簡單菜式,菜同埋魚都好新鮮👍🏻
👉🏻晚六:豉椒炒蜆
啲蜆好新鮮,份量唔少,亦都唔會太鹹👍🏻
👉🏻薄荷菜心苗炒黑豚肉
啲菜好嫩口,豬肉都炒得啱啱好!但唔太食到薄荷味🤣