2023-01-19 93 views
同朋友放工後相約係觀塘,想食韓式炸雞。而apm旁邊的亞太中心就有一間唔錯嘅韓式炸雞餐廳Dodam Chicken 去到就會見到門口有個很搶眼的公雞標誌,餐廳環境以寶藍色為主調餐廳環境闊落,燈光暖調,櫈亦坐得幾舒服來到炸雞餐廳,當然要叫一款炸雞試試,口味選擇都幾多,而最吸引我的口味便是黃金鹹蛋味😋而餐廳亦有一份和半份選擇,十分貼心因為只有我和友人兩個,所以我哋叫了半份炸雞一上桌便聞到好香嘅鹹蛋黃味,炸雞上亦見到很多鹹蛋黃。炸雞脆漿很薄身,但仍做得十分鬆脆的口感,亦有很香濃的鹹蛋黃味,十分足料。如果鍾意食鹹蛋黃,一定要叫呢款炸雞🍗!因為想飽肚一點,就叫了一個韓式手抓飯。見到整碗飯都被蟹子,紫菜和蟹柳舖得滿滿~拌的時候發現裏面還加了沙律醬配料十分充足,拌好的飯都痴住卜卜脆的蟹子,香甜嘅蟹柳和紫菜香味,不自覺地就食曬成碗飯小食方面就叫了照燒汁焗魷魚🦑同樣十分足料,餐廳很貼心將成隻魷魚切好,十分方便食用。魷魚易咬開不韌,配上甜甜的照燒汁十分惹味,再配上沙律感覺更加清新食嘢又點少得叫返杯飲品~呢杯Mango milkshake 十分大杯,有清清的芒果味,味道亦唔會太甜,飲落順滑,充滿韓式水果奶的風
同朋友放工後相約係觀塘,想食韓式炸雞

餐廳環境闊落,燈光暖調,櫈亦坐得幾舒服

而餐廳亦有一份和半份選擇,十分貼心
因為只有我和友人兩個,所以我哋叫了半份炸雞

黃金鹹蛋脆雞(有骨)

因為想飽肚一點,就叫了一個韓式手抓飯。
見到整碗飯都被蟹子,紫菜和蟹柳舖得滿滿~
拌的時候發現裏面還加了沙律醬
韓式手抓飯

小食方面就叫了照燒汁焗魷魚🦑
照燒汁焗魷魚

食嘢又點少得叫返杯飲品~
呢杯Mango milkshake 十分大杯,有清清的芒果味,味道亦唔會太甜,飲落順滑,充滿韓式水果奶的風味🥭
Mango milkshake
2023-01-19
$200 (Dinner)
黃金鹹蛋脆雞(有骨)
韓式手抓飯
照燒汁焗魷魚