2017-02-11
收工約左朋友係CWB本來想食韓國炸雞但因為太多人所以轉戰呢一間~由於我地walk-in冇book檯所以得2人檯坐 (其實有D逼),所以下次黎之前記得book位我地兩個女仔一共叫左一個黑松露薯條、兩個main dish同兩杯green tea latte後來我地發現實在太低估呢度野食既份量,因為主菜真心超、大、份!!!先上既係green tea latte ($39),拉花好得意,我係熊啤啤而朋友係貓仔,但我呢個抹茶控覺得佢既綠茶味唔係好夠,影相就唔錯嘅跟住就上黑松露薯條,餐廳好貼心將黑松露沙律醬分左兩個兜仔裝,唔使爭岩岩炸好,摸落仲會「辣」親手,厚切條條唔同口感,蘸埋個勁重黑松露味既醬,好食~唔好睇落以為唔多,其實我地兩個都食左OK耐先食得哂就係我地食到一半既時候,主菜就係5分鐘內上左兩個,分別係啤酒燉雞同埋牛肉焗蠔海鮮飯(各$288)我想講既係,呢兩盤野搞到我地張2人檯冇哂位,因為實在太大,我地都嚇親,哈哈啤酒燉雞係係menu入面冇相既主菜,純粹係為左撫慰朋友冇得食炸雞既心而叫,都唔知道係咩樣食左之後就發現我地冇揀錯,因為真係啖啖都有啤酒既麥香味,而醬汁本身都係走開胃路線,絕對會食唔
本來想食韓國炸雞但因為太多人所以轉戰呢一間~
Green tea latte
Homemade Truffle Fries
唔好睇落以為唔多,其實我地兩個都食左OK耐先食得哂
Stewed Chicken
Beef & Oysters Paella
食左之後就發現我地冇揀錯,因為真係啖啖都有啤酒既麥香味,而醬汁本身都係走開胃路線,絕對會食唔停,所有野都超入味,超超超推介
其實真係想叫碗白飯黎撈哂D汁(如果有),不過另外盤海鮮飯實在太大,所以打消左呢個念頭
另外個paella都好好食,我諗度應該有4、5碗飯冇誇張,入面有好多隻蠔,D牛肉應該係牛腩黎,不過肥膏比較多,可能怕焗太耐會太乾唔好食,都推薦既