2019-07-16 354 views
PENTHOUSE 听朋友推介左幾次,今次終於食到了。我早一星期已經BOOK好位,一上到去已經有驚喜,有個海景可以望住維港。餐廳安排左我地坐半圓形的梳化桌,好寬敞舒適,全程2個人都可以望住夜景食飯。點好餐就上左麵包,麵包得一款,外脆內軟暖暖地,配香草醬酸酸地好開胃。STARTER 叫左出名既CRAB CAKE,都絕對無另我失望,蟹肉好多,調味都十分好,同埋夾左好多蛋係入面,煎得十分香。配3種醬,牛油果醬、芒果莎莎醬同千島。Main 叫左Slow cooked salmon, SALMON 好滑而且溫度岩岩好,KEEP到魚本身鮮味, 又唔會過火會老。配菜係海鮮醬汁Fregola,一粒粒咁煙煙靱靱,好有口感MIX 埋帶子肉和蟹肉。另外叫左個出名既LOBSTER RISOTTO, 龍蝦肉質彈牙,飯軟硬適中,飯粒係沾滿哂海鮮湯既味道,食哂成碟都吾會太漏。

• CRAB CAKE