2020-11-03 55 views
朋友介紹來呢間Go go rock,但其實一點都唔「rock」,反而係一間幾精緻嘅西餐廳,地方唔算好大,不過都有幾張枱相對private啲,適合三五知己或閏密來密密斟,佢呢度有好多唔同酒精飲品,仲有生蠔吧添!真係可以傾一晚。食物方面都幾高質㗎,焗蒜蓉包好香脆,而且每人分到幾件,好慷慨!「慢煮三文魚火腿卷」係用Parma ham捲着三文魚,兩樣嘢味道混和一齊都唔錯,仲有車厘茄伴碟。主菜有「香煎牛柳伴牛肝菌」,牛肝菌好濃味,牛柳雖不是厚切,但味道和肉質ok,仲有一大堆薯蓉和翠玉瓜伴碟,所以都豐富。另外叫咗「鮮蠔汁意粉配溫泉蛋」,通常溫泉蛋都係配卡邦尼意粉,不過呢度用蠔汁嚟煮,別有一番風味,食落好鮮,而且意粉都幾滑。一個完美嘅晚餐,當然唔少得甜品啦!今晚呢個配搭有熱情果奶凍配紅苺撻和合桃焦糖。前兩者都偏酸,所以唔會太「漏」,感覺比較清新,最後食埋合桃焦糖中和返,滿足了。我哋今晚都叫咗兩杯飲品,一杯Virgin Sangria,屬於冇酒精飲品,味道似有氣果汁之類,佢有個姊妹版Sangria就有酒精,大家可以各取所需。另一杯就叫咗有酒精成份嘅Nothing,青綠色嘅外表睇落感覺清新,佢用咗椰子酒

蒜蓉包

慢煮三文魚火腿卷

香煎牛柳配牛肝菌

鮮蠔汁意粉配溫泉蛋

熱情果奶凍配紅苺撻和合桃焦糖

Virgin sangria

另一杯就叫咗有酒精成份嘅Nothing,青綠色嘅外表睇落感覺清新,佢用咗椰子酒,我哋唔係好飲慣酒,所以叫佢輕手啲,唔知係咪因為咁,所以呢杯都容易入口。
Nothing

呢度除咗食物質素好,服務都好好,啲碟係熱嘅,我成日覺得只有高級餐廳先會做到呢一點,另外收碟嘅速度都好快呢!👍🏻
蒜蓉包
慢煮三文魚火腿卷