2023-07-25
👧🏻😋👅🍽✨高質西餐進駐銅鑼灣🥰-Wish You A Mamaday🇭🇰 銅鑼灣駱克道491-499號京都商業中心10樓 🇭🇰-🌬Mamaday又有新分店, 出名玩食物名gimmick但同時好食既呢間餐廳, 係抵佢開分店!!🌬新店依然不乏懷舊同色彩繽紛既裝飾擺設; 門口對住一列卡位, 另外有個小角落靜D, 仲有大玻璃街景睇-👍🏻 🥩 🍕 直豎拇指牛小扒比薩 $220💯牛小扒打邊爐就食得多, 放落pizza真係mamaday先諗得出😌 不過又真係食到直豎拇指👍🏻 牛小排勁腍又有油香💯6塊牛小排鋪係pizza面, 超厚芝士底仲有薯蓉, 食落口感好smooth; 面頭沙律略嫌多左D, 因為牛肉同芝士都好夠味, 不過賣相就好睇D😂-🍝 🍳 可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面 $125✨唔失望囉好冇😤 餸唔多得幾條蟹柳同木魚絲, 但個意粉醬超濃郁又夠多, 明太子鹹鹹辣辣好開胃✨個蟹柳仲要有心機地煎過, 個邊脆脆的; 流心溫泉蛋撈埋個明太子醬超正-🐖 古法烤黑毛豬 (西班牙豪華豚) $268💯厚身黑毛豬勁juicy, 蜜糖漿塗滿再烤, 同豬油融為一體; 伴碟蝦片勁高質, 超脆口同唔油膩, 好食過唔
高質西餐進駐銅鑼灣🥰
🍝 🍳
可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面 $125
🐖
古法烤黑毛豬 (西班牙豪華豚) $268
💯厚身黑毛豬勁juicy, 蜜糖漿塗滿再烤, 同豬油融為一體; 伴碟蝦片勁高質, 超脆口同唔油膩, 好食過唔少泰國餐廳😎
💯唔知係咪驚我唔夠飽配左一兜仔烏冬🤣 意粉剩底既明太子醬, 撈烏冬勁正☺️
🇩🇪 🍑 ☕️
德國水蜜桃花茶 $56
✨投訴.. 點解個名可以咁正常... 但係好味的😌 有勁多款果乾, 水蜜桃, 蘋果, 菠蘿, 洋甘菊等, 好香
🥥 🧊
夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰 $56
💯入座時睇餐牌第一下就諗住叫呢個😂 但其實餐廳冷氣夠涼, 等我點完餐佢黎到我已經唔熱辣辣了😄
💯不過飲左都仲係透心涼, 椰子沙冰底好滑, 面頭仲有海鹽雪糕, cool