2019-01-10 232 views
今日來到尖沙咀晚飯,網上見到呢間都幾多人推薦,所以特意來吃的~門口已見到佢地有set menu,$688 (2位)2人套餐包括有沙律,湯,肉眼,意粉,甜品同咖啡茶~也有散點的menu,但本人覺得set menu較為化算而且也不用用腦去想,就乾脆來個2人餐吧餐廳不算很大,內裏的報置帶點古典又帶點時尚,有數條魚在牆上飄浮,時尚又特別,餐廳的吊燈是水晶燈,燈光暗暗地,帶點浪漫神秘的感覺~ 一坐低就2話不說,來過2人餐吧落完order後,就上了一份餐包餐包非常軟身,平時不怎麼吃包的我都忍唔住食左一塊,e...又幾好味wor吃完餐包後,就到香芒蟹肉田園沙律Mango & Crab Meat Garden Salad色彩繽紛,賣相都唔錯芒果好甜,蟹肉都好鮮甜,加埋d沙律醋食非常開胃黑松露野菌忌廉湯Black Truffle Wild Mushroom Cream Soup這個好香松露味呀,啖啖野菌蓉,好飲烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁Grilled New Zealand Rib Eye這個order了6成熟肉眼非常滑,肉質好juice,一d都唔乾,又不會有血水煎得恰到好處香草大蝦忌廉汁扁意粉Pan

門口已見到佢地有set menu,$688 (2位)
2人套餐包括有沙律,湯,肉眼,意粉,甜品同咖啡茶~

餐廳不算很大,
內裏的報置帶點古典又帶點時尚,
有數條魚在牆上飄浮,時尚又特別,
餐廳的吊燈是水晶燈,燈光暗暗地,
帶點浪漫神秘的感覺~

一坐低就2話不說,來過2人餐吧

落完order後,就上了一份餐包

吃完餐包後,就到香芒蟹肉田園沙律
色彩繽紛,賣相都唔錯
芒果好甜,蟹肉都好鮮甜,加埋d沙律醋食
非常開胃

黑松露野菌忌廉湯
這個好香松露味呀,啖啖野菌蓉,好飲

烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁
Grilled New Zealand Rib Eye

這個order了6成熟

肉眼非常滑,肉質好juice,
一d都唔乾,又不會有血水
煎得恰到好處

香草大蝦忌廉汁扁意粉
Pan Fried King Prawn w/Lingine
呢個食到好香菜汁味,
好似波菜汁既味道,帶點cream味
又不會太漏,意粉柔韌到都不錯,非常有口感

大蝦也很彈牙
可惜只得一隻,
如2人餐可以有2隻大蝦就perfect嗱

開心既時間過得特別快,又到甜品時間了
是日甜品係雲石蛋糕
Marble Cheese cake

這個不太甜又不會太大件,
也不會太硬身
食到香濃芝士味

餐茶叫左甘菊茶
Chamomile Tea

員工態度有善,食物有質素
冇令我失望,性價比高
愉快的晚餐~