2023-12-24
居酒屋每日都有推介新鮮食材既食物,亦有酒放題。旺角分店特別在於有夾公仔機,好易夾中波波換取食物。仙台厚燒牛舌($148),必點,牛舌厚切成粒,第一口好爽口,之後係軟林口感 。師傅係日本學師後,再按香港人既口味,調製特色醬汁。牛舌放耐食,一樣好juicy,配搭既漬物清爽。一客份量足料添。炎~壽司盛8件($128),4款壽司每款2件,用長碟送上,好壯觀既感覺~其中,左口魚邊充滿魚油香,爽甜。鰻魚厚身,啖啖肉冇骨 。金龍卷($68),一客6件每件都卷得實又靚。炸蝦非常脆,唔油膩。放耐食一樣keep到。牛油果配千島醬,加上蟹籽一啖入口,口感豐富。串燒方面,鹽燒雞腎串、鹽燒日本雞心串各有千秋,雞腎爽,細細粒一口,佐酒小食一樣。雞心有咬口,燒得香口。吉列廣島蠔($42),廣島蠔鮮甜,炸衣好香口,炸得乾身,食完唔覺得膩。三文魚親子丼($88),三文魚刺身好肥美,每塊都厚切,而魚子大大粒,一咬口腔充滿海水鹹鹹地既味。一大碗足料飽肚。自家製免治雞肉棒($38),雞肉棒燒完外層脆脆地。醬汁鹹甜,攪拌雞蛋後配搭雞肉,嫩滑。另外,仲加左3%酒精青提子氣酒,入口清甜,果香味濃,好易入口,唔係死甜。用靚靚酒杯飲酒
旺角分店特別在於有夾公仔機,好易夾中波波換取食物。
另外,仲加左3%酒精青提子氣酒,入口清甜,果香味濃,好易入口,唔係死甜。用靚靚酒杯飲酒,成餐飯食得好開心。
期間仲做promotion,優惠價買酒送杯添~好抵,送禮自用都一流。
整體,慢慢嘆日本菜,環境舒服亦夠大,價錢亦合理。值得再去~