2021-09-26 243 views
Spring Field專門賣越南河粉,日日既lunch time都好多人排隊食,通常都要排10幾分鐘🙈最耐試過等左45分鐘🙈🙈🙈招牌春園河 ($73)湯底幾濃同飲落有牛肉甜味既,飲哂都唔會口渴。碗河粉有兩種牛肉,一種係半生熟牛肉片,有四塊同幾大塊下,肥瘦均勻,食落嫩滑,肉味就淡左d。另一種係慢煮牛肉條,有三舊,應該係牛展黎,肉味比牛肉片濃d但我覺得唔夠淋😂澳洲牛丸牛肉雙拼河 ($75)同招牌果個分別在於用牛丸取代左牛肉條,牛丸彈牙多肉汁,又濃肉味,我覺得係三種肉入面最好食既河粉質地好滑溜同煙韌,有d似烏冬既口感,好少食到咁好食既河粉。碗野仲有三粒蘿蔔粒,一咬就成口都係日式味增湯味同蘿蔔既甜味,好好食但得三粒🙈比多d就好😂環境: 7/10味道: 7.5/10性價比: 8.5/10

招牌春園河 ($73)

澳洲牛丸牛肉雙拼河 ($75)

環境: 7/10
味道: 7.5/10
性價比: 8.5/10
2021-08-19
$75 (Lunch)
  • 招牌春園河
  • 澳洲牛丸牛肉雙拼河粉