2023-10-18
呢一日去咗濕地公園呢邊食晚餐,見到好多餐廳!我哋就揀咗呢一間越南餐廳😋我哋叫咗個二人餐,咁多野食都只係$188呢個餐包括有兩個主食,一個小食同一個甜品。主食我哋揀咗去骨手撕雞髀撈檬同越式法堡。去骨手撕雞髀撈檬真係好正!雞肉同菜嘅份量都好多吓,雞肉好嫩好滑,好多配菜好清新。越式法堡,麵包都算鬆軟,唔會好硬好難咬。牛肉份量好多好香口,包入面仲有啲蕃茄同青瓜,配上醬汁,口感好豐富。呢個餐仲跟埋好多薯條,薯條炸得香脆,仲幾飽肚添。而小食我地就揀咗酸辣無骨鳳爪。鳳爪食落去一啖啖都好爽口,酸酸辣辣嘅味道令人開胃。飲品方面我叫咗杯冬瓜茶同青檸梳打,都好解渴,可以揀小冰小甜,可以睇返自己口味作選擇。另外再叫咗個美祿奶醬窩夫,呢個窩夫$58窩夫鬆軟香甜,再加上美祿奶醬嘅濃郁風味,真係好夾好好味。份量好足夠2-4人分享。二人餐嘅甜品揀咗揀咗香芒雪露,因為食到好飽所以打包咗返屋企食。呢個香芒雪露有好清新嘅芒果味道,清甜嘅口味令人心情好好🤩
我哋叫咗個二人餐,咁多野食都只係$188
呢個餐包括有兩個主食,一個小食同一個甜品。
主食我哋揀咗去骨手撕雞髀撈檬同越式法堡。
去骨手撕雞髀撈檬真係好正!雞肉同菜嘅份量都好多吓,雞肉好嫩好滑,好多配菜好清新。 越式法堡,麵包都算鬆軟,唔會好硬好難咬。牛肉份量好多好香口,包入面仲有啲蕃茄同青瓜,配上醬汁,口感好豐富。呢個餐仲跟埋好多薯條,薯條炸得香脆,仲幾飽肚添。
而小食我地就揀咗酸辣無骨鳳爪。
鳳爪食落去一啖啖都好爽口,酸酸辣辣嘅味道令人開胃。
另外再叫咗個美祿奶醬窩夫,呢個窩夫$58
呢個香芒雪露有好清新嘅芒果味道,清甜嘅口味令人心情好好🤩