2021-11-06
朋友係要見😚難得每月一次嘅girls gathering 👱🏻♀️今次我提議食日本菜 我哋都太掛住日本🇯🇵呢間居酒屋喺柯士甸站附近 地點方便!最啱收工一齊食個飯傾吓計居酒屋以簡約木系設計 門外高掛大紅燈籠🏮感覺真係好似喺日本咁🥰據聞呢間餐廳係北海道札幌市好受歡迎!日本店主打理 特別有去咗日本嘅感覺🇯🇵店員推介每日新鮮運到嘅飛機日本貨 佢哋話黑板上寫上嘅日本貨較新鮮 好味😼我哋先叫海鮮刺身水菜沙律配柚子汁🥗平時比較少食到水菜 新鮮水菜沙律配刺身再加上柚子汁 特別開胃清新🌱特別一讚💭切角刺身非常新鮮 帶有魚香味時令刺身拼盤有七款✨賣相已經特別吸引 好適合打卡影相📸️7款刺身分別係三文魚腩、海膽、吞拿魚、牡丹蝦、北海道帶子、油甘魚🐟厚切三文魚、吞拿魚 啖啖都係魚油香味用紫菜包住海膽食🤤真係好好味呀各款刺身都好新鮮!真係日本空運到港啊唔少得梗係叫 海鮮大阪燒由細到大都好鍾意食大阪燒 呢間居酒屋最出名就係大阪燒啦✨上面撒上木魚碎同沙律醬 好香啊大阪燒粉漿唔厚身 質感非常鬆軟裏面嘅餡非常豐富 其中魷魚令到大阪燒嘅口感昇華 口感煙靭彈牙入面加咗芝士💛感覺好滿足呀必點之一!燒白鱔我哋叫咗兩串 之後唔夠喉
今次我提議食日本菜 我哋都太掛住日本🇯🇵
呢間居酒屋喺柯士甸站附近 地點方便!
最啱收工一齊食個飯傾吓計
居酒屋以簡約木系設計 門外高掛大紅燈籠🏮
感覺真係好似喺日本咁🥰
據聞呢間餐廳係北海道札幌市好受歡迎!
日本店主打理 特別有去咗日本嘅感覺🇯🇵
我哋先叫海鮮刺身水菜沙律配柚子汁🥗
平時比較少食到水菜 新鮮水菜沙律配刺身
再加上柚子汁 特別開胃清新🌱
特別一讚💭切角刺身非常新鮮 帶有魚香味
時令刺身拼盤有七款✨賣相已經特別吸引 好適合打卡影相📸️
厚切三文魚、吞拿魚 啖啖都係魚油香味
用紫菜包住海膽食🤤真係好好味呀
各款刺身都好新鮮!真係日本空運到港啊