2022-10-12
平時多數係我帶朋友去食好西,今日就調返轉係朋友帶我去食好啦,而今日就去左位於太子🤴及深水埗交界嘅「桂月」,係一間文青cafe、酒吧及餐廳🍴。餐廳係有2層,最特別係將樹木倒掉在天花板上👍🏻。法式蘑菇湯就眼睇可能當係一個好普通嘅蘑菇湯,但真係一試,便知龍與鳳,內有好香及濃濃的蘑菇味,加上加香油提鮮👍🏻。田園柚子蝦沙律內有柚子、新鮮蝦仁🍤及青瓜,有啲似泰式Mix西式fusion菜咁好有驚喜💖。慢烤法國春雞配香濃忌廉芋頭汁平時食啲春雞有陣時會食到啲肉比較鞋身啲,但呢度的春雞好Juice,肉質都好滑身,而最特別就係個芋頭汁👍🏻。脆炸鱈魚西西里醬意大利飯大家一齊要點呢個飯,特別係果鱈魚柳,佢果炸漿做得勁好,好好脆及鬆化鱈魚柳🐟夠口厚身,而個意大利🇮🇹飯軟硬度啱啱好酸酸地好開胃,好食到搞到我食唔停口。大吉大利湯圓呢個湯圓係早一日要預訂㗎,佢內餡係黑芝麻湯圓,湯圓外皮係用果凍來包住粒湯圓,煙煙韌韌唔太甜我鍾意。肉桂蘋果脆曲奇🍪配雪糕🍦有啲似蘋果金寶嘅做法,蘋果,酸酸甜甜,面層金寶皮好鬆化💓。What a peach 🍑 呢杯Cocktail真係整得勁而家靚,叫來打卡影相📸️一定呃到好多like👍🏻。
法式蘑菇湯
田園柚子蝦沙律
內有柚子、新鮮蝦仁🍤及青瓜,
有啲似泰式Mix西式fusion菜咁好有驚喜💖。
慢烤法國春雞配香濃忌廉芋頭汁
脆炸鱈魚西西里醬意大利飯
大吉大利湯圓
肉桂蘋果脆曲奇🍪配雪糕🍦
有啲似蘋果金寶嘅做法,蘋果,酸酸甜甜,面層金寶皮好鬆化💓。
What a peach 🍑