2019-04-29 285 views
近期好想食鐵板燒, 最近留意到尖沙咀有一間鐵板燒為主題嘅放題餐廳, 就決定同朋友一齊試下新嘢。 間餐廳都好大下, 最盞鬼係有夾公仔機玩, 不過時間有限就冇去玩啦。 入到去見到有幾個廚師,喺度整緊鐵板燒, 好似玩緊火咁樣好盞鬼, 見到佢哋用料都幾靚, 喺你面前整鐵板燒。未點菜之前店員就先上刺身, 有甜蝦 , 三文魚腩 ,油甘魚 , 吞拿魚, 帶子等等, 樣樣都有啲咁。 食落去都幾新鮮, 自己最鍾意食嘅係蝦同刺身帶子,不錯。 點菜紙設計精美, 我急不及待就點左鐵板羊架同蔥花牛肉。 慢慢睇 一大疊嘅點菜紙, 選擇都算幾多, 鵝肝多士 仲可以任點任食, 見到 就知道餐廳都算有啲誠意。本身對呢放題唔敢抱有好大期望,食完個鵝肝多士, 羊架同牛肉, 就覺得冇欺場, 用料和烹調手法都算幾好。點既嘢食太多, 不能盡錄, 有肉有海鮮 , 壽司,刺身,炸物,鐵板燒, 飲品, 甜品。畀幾舊水有咁嘅選擇都算物有所值! 另外我又叫咗芝士年糕同埋炸蠔, 質素非常高。最後食甜品, 發現有提供6款 haagen Dazs 雪糕, 獨立包裝,真係好有誠意! 我自己就食咗士多啤梨味同香蕉奶油味!以咁嘅質素嘅放題 , 幾嚿水

點既嘢食太多, 不能盡錄, 有肉有海鮮 , 壽司刺身,炸物,鐵板燒, 飲品, 甜品。畀幾舊水有咁嘅選擇都算物有所值! 另外我又叫咗芝士年糕同埋炸蠔, 質素非常高。

以咁嘅質素嘅放題 , 幾嚿水左右, 真心覺得可以再返食!