2021-11-24
上次食完念念不忘😋琴日同朋友慶祝生日再嚟過!我哋大約7點半到,已經差唔多滿座,好彩book咗位。依家除咗雞煲外,仲有烤魚食,下次又嚟試下🥸朋友節第一次嚟,緊係食招牌雞煲啦!雞煲可以再加配唔同配料,有鴨舌、花膠、鵪鶉蛋、鮑魚,我哋就加咗魚標,見出面好少有🤔雞煲好快到,店員好好服務幫我哋翻炒,好快就食得👍🏻醬汁好味道,有微微嘅甜味再加埋檸檬葉🌱配上雞肉真係一流,我同朋友食到停唔到口,唔似得其他雞煲店得個咸字,食到最後要放棄✋🏻魚標都唔錯,食落口感似花膠,好綿密😋食完開始打邊爐,我哋嗌咗一份細嘅牛魔王拼盤、瀑布芝士牛丸半份、脆炸響鈴、生根,份量都幾多下,食到好飽🤣芝心牛丸勁好食🤩唔係一般嗰種芝心丸一陣芝士奶粉味,而真係拉絲cheese🧀,加上牛丸又彈牙又有少少油脂香🐮,又係會再encore系列!響鈴係即炸嘅,就咁食都已經好好味,脆卜卜又熱辣辣,唔會有一陣油溢味👍🏻然後就要講下牛魔王拼盤,兩個人食份量有點多🙊但係超高質&新鮮,而且全部牛部位都係比較少見,每樣大約有四塊,三個人食都好夠呀! 除咗食雞煲、打邊爐外,我覺得呢度嘅小食都好值得推薦,椒鹽粟米勁惹味🌽,粟米本身又甜又juicy,面頭配上香
魚標都唔錯,食落口感似花膠,好綿密😋
除咗食雞煲、打邊爐外,我覺得呢度嘅小食都好值得推薦,椒鹽粟米勁惹味🌽,粟米本身又甜又juicy,面頭配上香口嘅炸蒜粒,perfect match! 下次會再試下其他小食,睇下係咪都咁高質😋
Overall非常滿足,雖然餐廳位置比較僻,但高質小店真係會再嚟幫襯!行到去呢間街口,轉入去巷仔,再行前少少就見到嫁啦!