2023-10-21
好難得二人世界, 撐枱腳。 當然要食好啲, 浪漫一下啦💕。 比我發現係裕民坊平台位置,除了有一個好relax 既休息🥰位置外,還有好多高質食肆。 今次搵左間意大利餐廳試下二人餐。(最高5⭐️)湯 - 甘筍湯(5⭐️)好creamy, 同鮮甜, 而且又太creamy , 好飲。🤤Entree 白鯷魚茄子蓉多士(5⭐️)茄子🍆加了少少辣味, 脆脆多士咬落勁好味, 白鯷魚都是第一次睇, 無骨,肉質心柔軟,口感清爽不油膩,美味開胃。 😘意大利風乾火腿拼盤(5⭐️)利用24個月巴馬火腿,咸度岩岩好,又唔油膩,正呀❤️。 慢煮牛頰番紅花意大利飯(5⭐️)牛頰肉、番紅花、巴馬臣芝士、意大利飯牛頰肉好冧, 好入味😃, 食落意大利飯好夠味, 因為有芝士🧀當中, 令意飯更滑及滋味。😋蒜香白酒蜆肉意粉❤️(5⭐️)當中有新鮮蜆肉、蒜片、辣椒、檸檬汁、意大利番茜、我比較喜歡佢既手工意粉🍝。彈牙之餘仲好煙韌。 而且食落仲有少少酒香味。 份外引人想追食既感覺🫣。 小食日式炸雞配明太子醬(5⭐️) 每一粒都均勻地有地有明太子醬, 而 且炸粉分佈平均。yummy 😍
湯 - 甘筍湯(5⭐️)
Entree
白鯷魚茄子蓉多士(5⭐️)
意大利風乾火腿拼盤(5⭐️)
利用24個月巴馬火腿,咸度岩岩好,又唔油膩,正呀❤️。
慢煮牛頰番紅花意大利飯(5⭐️)
牛頰肉、番紅花、巴馬臣芝士、意大利飯
蒜香白酒蜆肉意粉❤️(5⭐️)
小食
日式炸雞配明太子醬(5⭐️)