2023-09-20 23 views
我同朋友都好鍾意食韓國菜,成日都食唔夠喉,今次特登揀咗一間韓國放題嚟食😋晚市放題係$278,都幾抵食,出邊散嗌都唔止呢個價錢,我哋最後再加$68升級左套餐餐廳有燒肉,亦都有熟食首先,我哋叫咗啲燒肉加拿大Prime雪花牛牛肉雪花分布平均,而且牛肉有一定嘅厚度,要來燒烤特別好食牛舌&加拿大3A雪花牛牛舌彈牙, 而雪花牛嘅醃料好惹味,牛肉有彈性,而且重牛味,最推介呢一款牛帶子好大隻,本身已經有蒜蓉作為調味,唔使加鹽已經好夠味!除咗燒肉,餐廳仲有小食同熟食餐廳提供小菜 例如泡菜,芽菜,生菜可以將牛肉包起一齊食,幫助解膩紅炆牛肋骨牛肋骨炆得十分香淋,唔使用力已經咬得開,蘿蔔亦係一個精粹,10分入味!估唔到餐廳有銀鱈魚食,外皮燒得香脆,魚肉依然保持嫩滑嘅質地鰻魚石鍋飯,石鍋飯帶上飯焦,加上鰻魚醬,同韓式辣醬,味道甜甜辣辣,即刻食多幾啖食完返最後仲有雪糕送,以呢個價錢真係食咗好多嘢,抵過單點!

餐廳有燒肉,亦都有熟食
首先,我哋叫咗啲燒肉

加拿大Prime雪花牛
牛肉雪花分布平均,而且牛肉有一定嘅厚度,要來燒烤特別好食

牛舌&加拿大3A雪花牛

帶子好大隻,本身已經有蒜蓉作為調味,唔使加鹽已經好夠味!

除咗燒肉,餐廳仲有小食同熟食
餐廳提供小菜 例如泡菜,芽菜,生菜
可以將牛肉包起一齊食,幫助解膩

紅炆牛肋骨

估唔到餐廳有銀鱈魚食,外皮燒得香脆,魚肉依然保持嫩滑嘅質地

食完返最後仲有雪糕送,以呢個價錢真係食咗好多嘢,抵過單點!