2023-06-07
Cheesy Fries$68芝士係芝士醬嘅類型,好惹味。芝士醬好順滑。芝士醬鹹度適中,芝士味濃郁之餘都唔會覺得味道過於厚重,所以就算食幾多都唔會覺得膩。薯條好酥脆唔會過軟,薯條外脆內軟,同埋覺得佢本身都有少許調味,點上芝士醬味道剛剛好。Half&Half Chicken(Boneless Spicy Soy&Honey mustard) $218見到menu有好多味好多都像試但又擔心有太多,所以見到有half half就剛剛好。嗌咗spicy soy同Honey Mustard味道嘅無骨雞。honey mustard係no1。佢係會另外比一兜醬,而唔係一開始就將啲醬淋上雞到。所以雞上到黎都仲係好酥脆。honey mustard醬嘅味道好好,酸中帶甜同辣味,個人覺得佢嘅芥末味好出&好香,但加上honey調和所以整體唔會過辣,食完好開胃。醬汁都有幾多,食到後面都仲有得點Spicy Soy覺得鍾意食辣嘅人會鍾意呢隻味道。佢嘅辣唔算好刺激。soy sauce本身仲擔心會唔會過鹹,但食完發現剛剛好!鹹味同辣味分佈平等,唔會有任何一個味道琴過第二個味。Chocolate Milkshake$55
Spicy Soy
Chocolate Milkshake$55
Milkshake好好飲,有啲似朱古力奶嘅味道。同埋好大杯。上面有cream,cream上面都有啲朱古力彩針,靚得黎有增添左口感,令飲嘅時候有啲嘢可以咬下。milkshake好順滑,易入口,加埋朱古力醬令到朱古力味更濃郁,鍾意朱古力嘅人飲左會好開心。入面有啲朱古力脆脆。撈埋cream同milkshake一齊飲令到milkshake個奶味更重
Sojukult$68
呢個係soju+yakult+cider嘅組合。想試下soju但又唔想淨係飲soju嘅可以試下呢隻。入口嘅時候會先飲到yakult同cider嘅味,最後吞落去先會感受到soju嘅苦,所以overall易入口,唔會一入口就係苦味。杯嘢三隻味融合得好好,唔會覺得係分開嘅三個味,唔會覺得突兀。