2023-03-26
呢間一早已經bookmark左嘅餐廳,尋晚終於去左啦,非常之高質嘅韓國🇰🇷Fine dining😋仲可以對住呢個靚夜景食,真係賞心樂事😊原價$1880/位 食九道菜,現正新張優惠價$1480/位😊首先前菜分別為紫蘇油炸及三次風乾的釜山海苔及清洲海藻炸到熱辣辣,脆卜卜☺️韓國左口魚刺息、72小時醬油大蝦及舉油三文魚夠哂鮮味!爽口彈牙😋國纖造特白蔬菜、韓牛、新鮮蜆内、及自家大米15小時以上烹調傳統粥口感非常綿,好滑好香米味😋章魚片、韓國檢子果凍 配炸豆腐魚籽三文治🥪有別於平時嘅三文治,係豆腐製成,入面仲有泡菜同鱈魚籽😋韓式參雞湯燴飯個飯加入左蔘雞湯去煮,職員再用裝滿人蔘酒嘅香水樽噴落去,更濃味😋海鮮清湯配烤釜山飽魚呢個海鮮清湯上面整滿泡沫,仲有白蘿蔔係湯入面吸哂味🤤再加上彈牙鮑魚☺️主菜Jan Chi- Grill Hanwco Beef 1++ Homemade Carot Purse烤韓國頂級1++韓牛頂級韓國韓牛,食落非常之有牛味,擺盤亦好靚!令人好想快啲食哂佢😂36小時慢煮濟州黑毛豬五花呢個黑毛豬五花油脂分布均勻!食落唔會覺得油膩,岩岩好!😋釜山自家牌田珍珠米飯配48小時鰻魚湯加五種時
首先前菜分別為紫蘇油炸及三次風乾的釜山海苔及清洲海藻
炸到熱辣辣,脆卜卜☺️
韓國左口魚刺息、72小時醬油大蝦及舉油三文魚
夠哂鮮味!爽口彈牙😋
口感非常綿,好滑好香米味😋
章魚片、韓國檢子果凍 配炸豆腐魚籽三文治🥪
有別於平時嘅三文治,係豆腐製成,入面仲有泡菜同鱈魚籽😋
韓式參雞湯燴飯
海鮮清湯配烤釜山飽魚
主菜
Jan Chi
烤韓國頂級1++韓牛
36小時慢煮濟州黑毛豬五花
呢個黑毛豬五花油脂分布均勻!食落唔會覺得油膩,岩岩好!😋
釜山自家牌田珍珠米飯配48小時鰻魚湯加五種時令特色釜山伴菜
店員話老闆係係韓國果邊有大米種植場,啲米都係由韓國直送,粒粒都好分明 又充滿飯香😋5款伴菜有黑豆、魚乾、醬魚肚、海藻等,用黎撈飯都幾好送飯😬
糯米年糕窩夫餅配自製雪糕
外脆內軟嘅感覺,好鍾意煙煙韌韌嘅糯米年糕,口感十足😋