2023-09-28
我一直想試Pizza Maru好耐!最近發現原來尖沙咀開咗分店,窗外風景就係維多利亞港,勁靚,好有feel。今日就同朋友夜晚過嚟一路睇海景,一路食pizza炸雞😋。Peach Ade $48食炸雞pizza會比較熱氣,咁我地叫咗杯蜜桃茶,飲落好fresh,蜜桃味都重,茶底味濃,唔會太甜。Sun Tomato Chicago 太陽番茄芝加哥 $217Menu有多個pizza選擇,但我同朋友都好鍾意芝士,所以就揀咗依個激拉絲嘅太陽番茄芝加哥。Pizza面同批邊都有大量芝士,分別係馬蘇里拉芝士同巴馬臣芝士。面頭嘅芝士拉到好長絲,而且好香。批邊嘅芝士條奶味較香,一樣有好多。Pizza麵糰好香,帶點靭性。另外,Pizza仲有辣肉腸、番茄、糖霜、意大利香岸等材料。我覺得加咗糖霜幾特別,甜甜地。蜂蜜蒜泥炸雞(六件)$123炸雞好香,醬汁都好多。炸雞外脆內軟,炸皮好薄,雞肉好滑。兩個人叫6件啱啱好,可以再試多啲其他野。蜂蜜蒜泥醬甜甜地得嚟再帶濃濃嘅蒜泥香,好惹味,同炸雞好夾。脆炸章魚仔 $96章魚仔有6粒,炸後唔會太油,點埋凱撒醬更加唔會膩。章魚仔大大粒,炸完香噴噴,做小食一流
Peach Ade $48
蜂蜜蒜泥炸雞(六件)$123