2021-11-25
今日去咗黃大仙探朋友,介紹左我去佢屋企附近嘅一間韓式燒烤,冇諗過呢度都有咁好食嘅韓式燒肉,今次真係食到舔舔脷!最近做嘢比較辛苦,大家都想好好慰勞下自己,就揀咗和牛肩肉套餐大快朵頤!睇佢份量咁大塊就知道月見和牛肩肉扒係呢個套餐嘅重點!薄薄一大片,剪開喺爐上輕燒幾下已經OK,切記唔好燒得太耐,唔係好易變牛肉乾!配埋附上嘅生玉子,入口更加滑嘟嘟,軟滑牛肩肉肉味香濃,唔怪得係主打!呢個套餐仲有牛舌、豬肋肉、牛小排、蔥蒜牛五花、牛胸肉、南瓜同雜菌。我特別鍾意牛小排同埋豬肋肉!牛小排油花均勻,見到都流口水!燒好後q彈得嚟帶點軟熟,非常香口。而豬肋肉帶有油脂同筋膜,咬落更爽彈,而且肉汁非常豐富,燒到微焦就最perfect!講番轉頭呢度嘅爐邊蛋,粟米芝士,同前菜都好好食,而且無限添加,海苔同泡菜都加咗四次,連包肉嘅生菜都係任添,色澤翠綠夠晒新鮮!侍應生雖然好忙成晚不停來回會幫客人加前菜或者換烤爐,但服務仍然殷勤,值得一讚!食燒肉一定要有杯凍飲,柚子梳打同紅豆沙冰都係大大杯又好飲~成個套餐同飲品都帶有聖誕氣氛嘅名字,加上餐廳夠濶落同energetic嘅氣氛,好啱一家大細或大班朋友一齊圍威喂~!