2024-06-09 72 views
一齊走進千與千尋性價比高嘅半放題,位置尖沙咀地舖至閣樓,入門口已經有打卡位,餐廳嘅佈置除咗千與千尋之外仲以傳統和風為主,木質嘅桌椅同柔和嘅燈光,營造出一種溫馨嘅用餐環境,而且餐廳內嘅小擺設見到店主都用心設計,餐廳仲安排咗我哋坐榻榻米半放題午市:$268/位,我哋就揀咗另一個星期一至日任何時段都會供應嘅套餐$388/位,因為$268嗰套餐壽喜燒只可以追加一次,二$388呢個套餐可以無限追加🥢和風沙律🥢時令刺身五款刺身肥美新鮮,而且仲係厚切架自選5款即做串燒/料理/天婦羅有成25款揀,每人可以叫5款,我哋揀咗🥢鹽燒和牛粒和牛粒燒到啱啱好,外脆內嫩,咬落Juicy🥢鹽燒雞翼呢個簡單但唔失風味,雞翼燒得外皮香脆,內裡多汁🥢明太子雞翼明太子雞翼係脹卜卜唔使多做份鹹香,雞翼入邊裝住全部都係明太子,同鹽燒雞翼好唔同🥢燒鮮冬菇冬菇厚實多汁,燒得啱啱好🥢明太子雞腿串雞腿肉比較嫩滑多汁,而且外皮燒到卜卜脆🥢甲羅燒蟹殼內裝滿咗蟹膏同埋蟹肉,蟹膏滑而香濃,味道豐富而且層次分明。鮮甜味滿滿,可以配搭埋多士一齊食🥢土佐豆腐外層炸到脆口而入邊係嫩滑嘅豆腐,配埋特製湯汁一齊食,唔會覺得油膩《〈除咗以上食物唔係任食之外

🥢和風沙律
🥢時令刺身五款
刺身肥美新鮮,而且仲係厚切架
自選5款即做串燒/料理/天婦羅
有成25款揀,每人可以叫5款,我哋揀咗
🥢鹽燒和牛粒
和牛粒燒到啱啱好,外脆內嫩,咬落Juicy
🥢鹽燒雞翼
呢個簡單但唔失風味,雞翼燒得外皮香脆,內裡多汁
🥢明太子雞翼
🥢燒鮮冬菇
冬菇厚實多汁,燒得啱啱好
🥢明太子雞腿串
雞腿肉比較嫩滑多汁,而且外皮燒到卜卜脆
🥢甲羅燒
🥢土佐豆腐

《〈除咗以上食物唔係任食之外

以下嘅所有食物都係任食》〉

壽喜燒任食
🥢A4和牛
A4和牛無論色澤同油花都上路吸引,油脂分布均勻,放入鍋裏便幾秒鐘就已經食得,有入口即化嘅感覺
🥢北海道米豚
呢款米豚有驚喜,肉質一啲都唔柴,反而有爽滑而彈嘅口感
🥢廣島牡蠣
呢款蠔出名肥嘟嘟,味道濃郁而鮮甜
⭐️果然冇揀錯set,三款都會令你不停想追加,估唔到食放題都食到高質食材

另外手握壽司都係師父即叫即做,同平時放題食嘅壽司好唔同,完全係日本風味,不過特別推介🥢火炙左口魚邊,粗口語本身口感特別油脂亦都好豐富,經過火炙後魚油味更加重,仲入口即溶

其實仲有🥢溫泉蛋紫菜飯同🥢溫泉蛋稻庭烏冬都係無限追加,特別想推介溫泉蛋稻庭烏冬,係一款冷烏冬黎嘅,烏冬嘅口感實在太正,有咬口之餘仲帶點Q彈,連烏冬專門店都冇佢整得咁好食,encore咗幾碗