2019-05-05 54 views
依家青山道開多左好多靚靚仔仔的食店, 去完寶血探完病見到有間新開的滾火鍋做緊火鍋配料有優惠就走左入去食個早飯~咦, 阿姐同d妹仔服務很好很細心, 由佢連卡位有電制就知道老闆一定好注重貼心服務啦~未order先上左杯好似梅味酸酸甜甜的開胃飲品~叫左個不含味精既鴛鴦湯底 (莞茜皮旦拼沙爹湯底)叫左碟大的手切日本和牛, 一碟粉腸, 台灣白鱔片, 手打墨魚丸, 同埋炸午餐肉~手切和牛唔駛講野, 入口即溶, 落湯底幾秒已夠, 阿仔密密食, 另佢食左大部分手打墨魚丸, 超爽口白鱔片切成雙飛上碟, 入口肥美無比, 好彈牙, 好味..而我最愛的竟是唔易有得叫的粉腸!!! 條粉腸真係正, 唔苦, 又大碟~ 只係$68, 抵食~炸午餐肉唔係就咁落油炸, 有少少粉漿, 湯未滾都食左2件啦~ 厚切好味道~最後連阿仔都只幫襯個濃香沙爹湯底, 第時唔駛就佢食唔"辣"的了~

白鱔片切成雙飛上碟, 入口肥美無比, 好彈牙, 好味..

Type of Meal
Dinner