2023-04-06 372 views
突然心血來潮想食餃子,經朋友介紹黎左呢間兩三碗餃子最後嗌左蕃茄薯仔湯嘅香芹芫茜鮮豬肉餃+芝士粟米雞肉餃,同埋生煎泡菜芝士鮮豬肉餃+洋蔥牛肉餃等上菜期間試左佢嘅蝦米辣菜脯,對於勉強食到譚仔五小辣嘅我黎講有啲辣🥵不過味道都唔錯加埋落餃子食別有一番風味番茄薯仔湯唔算太濃味,但都幾鮮,但就得番茄,一舊薯仔都冇粟米餃味道有啲似忌廉粟米湯嘅味,芝士味都幾重;香芹芫茜豬肉餃口感同味道都好豐富,同蕃茄湯都幾夾。四個味道入面我最鍾意呢個煎餃係用石板上嘅,外皮十分香脆但同時有幾隻嘅皮都煎窿左兩隻味都唔錯,個人覺得洋蔥牛肉餃好啱用煎嘅方法整,洋蔥同牛肉都煎得好香,有啲日本風味!不過啲餃子雖然睇落好大隻,但內餡偏細,好多時一啖就食完個餡,然後就剩左一半外皮喺度,唔係幾過癮
突然心血來潮想食餃子,經朋友介紹黎左呢間兩三碗餃子

加埋落餃子食別有一番風味

番茄薯仔湯唔算太濃味,但都幾鮮,但就得番茄,一舊薯仔都冇

煎餃係用石板上嘅,外皮十分香脆
但同時有幾隻嘅皮都煎窿左

2023-04-06