2020-04-21 49 views
天水圍T Town新開咗一間天鳥居酒屋 今日嚟到,一於試下啦!入面裝修得好靚, 環境寬敞,座位闊落!我坐喺卡位周圍都隔住, 可以傾下計, 都冇人聽到,好正!玄米茶飲杯靚茶 ,香濃玄米茶 ,魚生飯最佳配搭!餐牌實在太多嘢食, 眼花繚亂 ,我都用咗好一陣先決定食乜嘢!天鳥特選大大粒魚生飯係餐牌上見到嘅大大粒魚生飯都睇唔清到底包含啲乜嘢。 但一上枱, 真係有種驚艷嘅感覺! 各式各樣魚生!咩都可以試曬! 有雜錦魚生, 碎蔥拖羅, 馬糞海膽, 三文魚籽, 芥辣魷魚, 黃金魷魚 ,全部都好新鮮! 肉質爽口! 海膽係甜㗎! 三文魚籽同魚生都正到痺 !新鮮到完全冇辦法用言語去形容! 最令我著迷嘅係碎蔥拖羅! 唔點豉油就咁食, 都冇任何嘅腥味,反而係鮮甜嘅感覺!串燒鰻魚燒得勁靚, 紅卜卜,啲汁漏曬出嚟! 一面食一面滴汁, 肉質鮮嫩, 啖啖肉 好正呀!青瓜螺肉螺肉都好新鮮,爽口!就咁食就有啲鹹 ,配埋青瓜就啱啱好喇!黃金魷魚壽司係咪好靚呢! 好似識發光!金黃色!勁好食! 口感一流!

入面裝修得好靚, 環境寬敞,座位闊落!

我坐喺卡位周圍都隔住, 可以傾下計, 都冇人聽到,好正!

玄米茶
飲杯靚茶 ,香濃玄米茶 ,魚生飯最佳配搭!

天鳥特選大大粒魚生飯

串燒鰻魚

青瓜螺肉
螺肉都好新鮮,爽口!就咁食就有啲鹹 ,配埋青瓜就啱啱好喇!

黃金魷魚壽司
係咪好靚呢! 好似識發光!金黃色!勁好食! 口感一流!