2023-11-08
I-O-N啲人話黃竹坑係食物沙漠,又咁啱比我搵到呢間酒店有lunch buffet,睇相質素好似唔錯,星期六就約咗個朋友去試下。臨近萬聖節,酒店大堂的佈置充滿萬聖節氣氛,一入門口有一個好靚嘅南瓜backdrop,小朋友嚟打卡一流。另外,呢度嘅嘢食非常亞洲風味,例如前菜有d特色嘅泰式同印尼沙律。主菜都係以亞洲風味為主,各類肉類都非常惹味。我最鍾意係粉麵吧,師傅既專業又有禮貌,餸嘅類型亦十分多選擇,另外仲有一個櫃專系放唔同嘅配料俾你加落碗麵到。我㨂左喇沙湯底,成碗麵好足料,而且味道好好,呢個比較意料之外,因為通常buffet嘅麵食都係麻麻地,俾你塞爆個肚就算,但呢到碗麵係用心製作。除咗各類肉類,仲有魚生、牛扒等等都係師傅即叫即整,食物嘅質素不錯,lunch buffet嚟講都算係多選擇。唯一麻麻地係個鴨肝,整得都真係有d乾,美中不足。甜品方面,都係因為萬聖節嘅關係,有啲甜品嘅造型好搞鬼,例如呢隻眼睛cupcake。仲有好多萬聖節主題嘅甜品同蛋糕,女士們最喜愛💚下次去完海洋公園,可以去呢間酒店試埋佢哋嘅dinner buffet,近近地又好味。