2018-03-28 1816 views
每個星期日都會同屋企人飲茶 附近酒樓都試過晒 花園酒家嘢食水準高同埋坐得最舒服 帶埋老人家黎都唔怕 所以我就變咗常客 10點半前落單會有早市優惠 早起的鳥兒有平點心吃 我最鐘意食有蝦既點心 蝦腸 蝦餃 菠菜鮮蝦餃 佢既粥都好好味 唔會食完好口渴 又夠綿 通常都叫皮蛋瘦肉粥 皮蛋令到成碗粥都好香 仲有必點既流沙奶黃包 好多時自稱流沙既都唔流心既 但呢到每次叫都係會流心既 仲要非常流 所以食既時候要小心辣咀 同埋小心食到成手都係 婆婆好鐘意食花園既豬腳薑 每次黎都一定會嗌 仲要飲晒啲醋 佢真係好誇張 哈哈 薑 雞蛋同豬手 疊到高過隻碗 如果鐘意食既不妨試下啊