2017-04-27 2536 views
終於完咗呢個死亡四月,男友奬勵我去食中菜慶祝一下!(又係佢最喜歡嘅中菜😂)餐廳環境舒適雅緻,難得人少少都可以靜靜地食☺️呢樣加分!見到都有唔少人係度小聚😙點左佳餚宴($488)😌😙想不到餐前小食都咁好食!花生鹹鹹脆脆,男友都好驚訝我食唔停口!😂花雕話梅醉蟹腳酒味清純,濃甜有致,不會「確喉」大讚👍🏻👍🏻同時亦能吃到蟹腳的鮮味!非常開胃!原盅燉湯飲第一口就知好有氣!就是燉湯❤️❤️感覺特別滋補😍內有蟲草花、雞肉及豬展,味道清甜,好舒服。瑤柱賽螃蟹蛋白配上蟹肉,特別鮮甜爽口,配上少許火腿的鹹香,拌飯一流。配上浙醋,又是另一番感覺。宮保蝦球醬汁辣中帶酸甜,使其辣度更容易接受,很有心思。蝦球大大隻,我還以為是斑腩😳😳入口彈牙,帶海水味😌😋個人認為是最出色的菜色。紅燒獅子頭豬肉極幼滑!芡汁鹹甜恰到好處!比坊間許多餐廳出色。配上爽甜的露筍,有不同口感呢👍🏻蟲草花翡翠苗菜苗極新鮮爽甜,配上蟲草花,兩者口感相映成趣!不會太多油!整碟菜都給我清哂呢!😁上湯水餃好大隻😳一咬開肉汁便湧哂出來😳內裏餡料該是羊肉🤔雞湯底清甜。甜品是杏仁豆腐!菱角的切法,令其更有口感,杏仁味好足,又不會過甜!盡見心思。😋😍總結餐廳食物質

餐廳環境舒適雅緻,難得人少少都可以靜靜地食☺️呢樣加分!

見到都有唔少人係度小聚😙
點左佳餚宴($488)😌😙

花雕話梅醉蟹腳
酒味清純,濃甜有致,不會「確喉」
大讚👍🏻👍🏻同時亦能吃到蟹腳的鮮味!非常開胃!

原盅燉湯
飲第一口就知好有氣!就是燉湯❤️❤️
感覺特別滋補😍內有蟲草花、雞肉及豬展,味道清甜,好舒服。

瑤柱賽螃蟹

宮保蝦球

紅燒獅子頭
豬肉極幼滑!芡汁鹹甜恰到好處!
比坊間許多餐廳出色。配上爽甜的露筍,有不同口感呢👍🏻

蟲草花翡翠苗

上湯水餃好大隻😳
一咬開肉汁便湧哂出來😳
內裏餡料該是羊肉🤔雞湯底清甜。

甜品是杏仁豆腐!

總結餐廳食物質素上乘,環境舒適!肚子滿足之餘,又可以輕輕鬆鬆傾吓計👍🏻👍🏻👍🏻

餐廳另一邊都有圓枱👍🏻
$260 (Dinner)