2022-04-22
喺屯門建生邨停車場隔離有間隱世高質Cafe。內外裝修主要以木材同植物為主,入到去有種好舒服嘅覺,想坐耐啲消磨時間。我地兩個人叫左一個意粉,一個熱狗,一個小食,一杯嘢飲,份量岩岩好。大概$210,雖然價錢唔係好抵,但係食物質素好高。絕對推廌比大家!「自家制焦糖鮮奶咖啡」有別於出面嘅焦糖咖啡,佢有幾塊焦糖餅係面,建議大家先咬左一塊焦糖餅先,然後可以將剩低嘅焦糖餅溶喺咖啡入面,啱晒怕苦又想試吓飲咖啡嘅人,因為好易入口。薯條夠熱,而且完全唔會吝嗇,放左好多黑松露,配搭埋沙律醬,成件事好和諧。絕對推介俾大家!哩個溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉係我食過最好食嘅!首先,個汁有足夠芝士味,就算加埋溫泉蛋汁都唔會稀,令每一條意粉都掛到佢嘅汁,而且你唔會食到好濟嘅感覺。意粉相對茶餐廳果款較幼身,而且有咬口。再加上煙肉、蘑菇、芝士咁足嘅配料,下次一定會再食。哩個芝士鹹牛肉熱狗相當吸睛,因為佢嘅餡多到迫爆個麵包。麵包外脆內軟,整體口感偏軟,比較單調,但有味道搭救。佢嘅蛋炒得好滑,而且鹹牛肉嘅鹹香味令你有繼續食落去嘅衝動。建議可以加少少脆煙肉,令整個口感層次更豐富。