2022-01-22
今次黎左位於觀塘既lagom kaffe 食lunch~🤎台北燉牛肉意粉 (辛) ($115)一開始黎到賣相吾算吸引 但!好!好!食!牛肉份量都算多 肉質嫩滑ʕ •ᴥ•ʔ 仲有滿滿既牛肉碎 食落帶點麻辣😋充滿台灣風味 但建議食之前撈下先 最尾啲意粉偏辣🥸牛肉仲可以揀全熟✨🤎炸魚薯條 ($88)呢碟真係有驚喜♪( ´θ`)ノ比想像中大份好多!炸魚既粉一啲都吾厚 皮脆肉滑🤤碟上仲有埋千島醬同蕃笳醬 千島醬吾似平時食開既 食落酸酸甜甜辣辣🌶 幾開胃😋點埋炸魚食可以中和翻油膩嘅感覺 另外粗薯條都吾錯 灑左少少芝士粉ʕ •ᴥ•ʔ 沙拉🥗都好fresh 有柚子汁嘅味道👍🏻✨飲品嘅賣相都好令😍🤎比利時朱古力奶(熱) ($48)朱古力味都算濃郁~仲擺上一片乾柑橘片作為襯托(。・ω・。)🤎純粹拿鐵鮮奶咖啡(熱) (+ $17)一黎到比佢嘅拉花吸引左🥰係天鵝🦢 但味道較濃郁 aftertaste相對苦澀 個人比較鐘意啲溫和啲嘅☕️
🤎台北燉牛肉意粉 (辛) ($115)
一開始黎到賣相吾算吸引
牛肉仲可以揀全熟✨
🤎炸魚薯條 ($88)
✨飲品嘅賣相都好令😍
🤎比利時朱古力奶(熱) ($48)
朱古力味都算濃郁~仲擺上一片乾柑橘片作為襯托(。・ω・。)
🤎純粹拿鐵鮮奶咖啡(熱) (+ $17)