跟好友同一工作間的好處👏🏻又可以趁著ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ 一齊出去覓食!今次ᴛᴀʀɢᴇᴛ了太子的ᴄᴀғᴇ☕️沿住成條通菜街都好多食店!😍花多眼亂 ʙᴏᴏᴋ了𝔾𝕣𝕚𝕟𝕕 𝕊𝕚𝕫𝕖 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 𝐢𝐧 𝐇𝐮𝐚𝐝𝐢𝐚𝐨 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐲 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 花雕麻辣椒麻海觧意粉 $𝟖𝟖🌶:成日食ᴄᴀғé都想有 ᴅ特別嘢試下 呢個ᴍɪx & ᴍᴀᴛᴄʜ 意粉都好喜歡 友人不太能吃辣都可以一直吃喔 ✿ 𝐁𝐫𝐨𝐰𝐧 𝐌𝐞𝐚𝐭•𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐑𝐨𝐞•𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩•𝐌𝐞𝐧𝐭𝐚𝐢𝐤𝐨 𝐒𝐭𝐫𝐨𝐳𝐳𝐚𝐩𝐫𝐞𝐭𝐢日式蟹膏•三文魚子•帶子•明太子手捲粉 $𝟏𝟐𝟖:捲粉ᴛᴇxᴛᴜʀᴇ比較彈牙 意粉以外一個不錯的選擇 這個無論配料/醬汁方面都很讚👍🏻 ✿ 𝐌𝐞𝐧𝐭𝐚𝐢𝐤𝐨 𝐂𝐫𝐚𝐛𝐦𝐞𝐚𝐭 𝐓𝐨𝐫𝐭𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐃𝐞 𝐏𝐚𝐭𝐚𝐭𝐚𝐬蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $𝟖𝟖:這個入面係拉絲芝士🧀有薯仔粒🥔配上明太子沙律醬 未做到流心效果呢 比起前面2款粉類 覺得還好 ✿ 𝐓𝐫𝐲 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐞𝐚 𝐋𝐚𝐯𝐚 𝐂𝐚𝐤𝐞 • 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐒𝐨𝐫𝐛𝐞
跟好友同一工作間的好處👏🏻
又可以趁著ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ 一齊出去覓食!
今次ᴛᴀʀɢᴇᴛ了太子的ᴄᴀғᴇ☕️
沿住成條通菜街都好多食店!😍
花多眼亂 ʙᴏᴏᴋ了𝔾𝕣𝕚𝕟𝕕 𝕊𝕚𝕫𝕖 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖

蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $𝟖𝟖

✿ 𝐓𝐫𝐲 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐞𝐚 𝐋𝐚𝐯𝐚 𝐂𝐚𝐤𝐞 • 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐒𝐨𝐫𝐛𝐞𝐭
不是飲品•凍檸茶 $𝟕𝟖
:係茶味的心太軟+檸檬味雪葩 前者剛好中和了甜甜的雪葩 食完個甜品好滿足😌

✿ 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐨 $𝟑𝟎
:聽咗sᴛᴀғғ推介點了這杯 飲到蘋果味🍎後勁咖啡味會上來 清而不膩🌱

✿ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚抹茶菠蘿梳打 $𝟑𝟎
:友人點的 賣相很吸睛呢 佢都覺得好飲

平日ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ有加一 人均💲𝟐𝟒𝟑
雖然以地嚟講 定價頗高 不過嘢食
係幾好食的 ᴄᴀғᴇ🙌🏻飲品性價比很高!
難得週一有針假!即刻ʙᴏᴏᴋ ғᴀᴄɪᴀʟ
ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ見到嘅款式原來
好多都無了 而且ᴍᴇɴᴜ會
更新的 建議睇返佢哋ɪɢ

✿ 抹茶鬆餅牛奶麻糬
:抹茶味跟朱古力粒配搭得很好 濃濃抹茶味 中間夾咗牛奶🥛麻糬 一實一軟 雙重口感 不過吃起來就很容易分離喔

✿ 生酮焙茶卷
:發現最近的ᴄᴀғᴇ都有生酮蛋捲迎合有生酮飲食的客人 我本身就無嘅 不過又係抱住試吓的心態點咗 雖然不會溜 還是偏愛軟軟的流心卷🫣

✿ 明太子櫻花蝦扁意粉

✿ 抹茶鮮奶
:大大杯 店員推薦唔好轉奶 會影響拉花效果
就無轉ʟᴜ

✿ 提拉米蘇
:友人點的 係ᴅʀɪɴᴋᴀʙʟᴇ的ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ 面個層係好實的 底層就係咖啡☕️友人話層次分明

食物整體好吃 分量十足
主食.輕食.甜品.飲品都多樣化
節日ғᴇᴀᴛᴜʀᴇ的也很吸引🕺🏻
裝潢也是配合打卡趨勢的😆
門外的🧸也很受歡迎喔跟好友同一工作間的好處👏🏻
又可以趁著ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ 一齊出去覓食!
今次ᴛᴀʀɢᴇᴛ了太子的ᴄᴀғᴇ☕️

✿ 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐨 $𝟑𝟎

:友人點的 賣相很吸睛呢 佢都覺得好飲

平日ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ有加一 人均💲𝟐𝟒𝟑
雖然以地嚟講 定價頗高 不過嘢食
係幾好食的 ᴄᴀғᴇ🙌🏻飲品性價比很高!

Follow my instagram 📍tr.eatday
蟹肉明太子流心西班牙蛋餅
蟹肉明太子流心西班牙蛋餅
不是飲品•凍檸茶
2022-05-19
$240 (Lunch)
不是飲品•凍檸茶
  • 不是飲品 •凍檸茶